Η ισχυρότερη BMW M5

ByXenofwntas

16/05/2014

bmw-m5-1Τη σειρά M της γερμανικής BMW τη γνωρίζουμε όλοι. Μάλιστα για τους περισσότερους αποτελεί και όνειρο ζωής η απόκτηση ενός τέτοιου αυτοκινήτου. Τα πιο γρήγορα μοντέλα της BMW συμπληρώνουν φέτος 30 χρόνια ζωής και οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας αποφάσισαν να κατασκευάσουν την πιο γρήγορη M5, η οποία ταυτόχρονα θα είναι συλλεκτική.

Με την πλήρη ονομασία της να είναι BMW “30 Jahre M5” το οποίο στα γερμανικά σημαίνει “30 χρόνια από την M5”, οι Γερμανοί στοχεύουν να ξεπουλήσουν πριν ακόμα το δούμε να κυκλοφορεί. Άλλωστε είναι απόλυτα λογικό ένα τέτοιο μοντέλο να έχει τόσο μεγάλη ζήτηση.

bmw-m5-4Εξωτερικά δε θα δεχθεί μεγάλες επεμβάσεις, αλλά θα διαθέτει το λογότυπο “30 Jahre M5”, το οποίο θα εμφανίζεται και στο εσωτερικό με ειδικό αριθμημένο ταμπελάκι. Η αισθητή αλλαγή στο εξωτερικό θα γίνει με τις σφυρήλατες ζάντες χρωμίου μεγέθους 20” και διαστάσεις ελαστικών 265/35 εμπρός και 295/30 πίσω. Επίσης, διατίθενται και με πιο ισχυρές αναρτήσεις, με το αμάξωμα να είναι 10 χιλιοστά χαμηλότερο από μια M5.

Ο κινητήρας μπορεί να είναι ο γνωστός V8 χωρητικότητας 4,4 λίτρων, όμως η μέγιστη ισχύ αναμένεται να φτάσει τους 600 ίππους από 540, φυσικά με τις απαραίτητες βελτιώσεις. Το ίδιο θα γίνει και με τη μέγιστη ροπή, η οποία θα ανέβει στα 71,4 κιλά. Αυτά τα δύο και μόνο δείχνουν ότι θα είναι το πιο γρήγορο μοντέλο M5 που θα κυκλοφορεί.

bmw-m5-2Το 0-100 επιτυγχάνεται μόλις σε 3,9”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Βέβαια η τελική ταχύτητα ίσως να μην αποτελέσει φράγμα, αφού όσοι επιλέξουν το πακέτο M Driver Package θα μπορούν να “σανιδώνουν” το γκάζι με τελική ταχύτητα στα 305 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση φτάνει τα 9,9 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 231 γρ/χλμ.

Το νέο μοντέλο θα κατασκευαστεί στο κεντρικό εργοστάσιο της BMW στη Γερμανία και όπως αναφέραμε θα είναι συλλεκτικό , αφού θα κατασκευαστούν μόλις 300 κομμάτια. Αν σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε με τα κεντρικά της γερμανικής εταιρείας, γιατί είναι άγνωστο τόσο η τιμολογιακή πολιτική του νέου μοντέλου, όσο και αν θα δούμε κάποια από αυτές στη χώρα μας.