Η LaFerrari αποτελεί από τον καιρό της έκδοσης της, την πιο δυνατή εργοστασιακή Ferrari που δημιουργήθηκε από την ιταλική φίρμα. Οι Ιταλοί όμως δεν έμειναν μόνο σε αυτό, παίρνοντας την απόφαση να δημιουργήσουν κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό. Πρόκειται για την ειδική έκδοση της La Ferrari με την ονομασία FXX K, η οποία θα αποτελεί την ισχυρότερη έκδοση.

Συγκεκριμένα κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο V12 κινητήρας χωρητικότητας 6,2 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 1.050 (860 από τον βενζινοκινητήρα και 190 από τον ηλεκτροκινητήρα) ίππους, και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 91,8 κιλά.

laferrari fxx k 2Εξωτερικά το νέο super car διαθέτει αρκετά κομμάτια τα οποία είναι ρυθμισμένα σύμφωνα με τα αγωνιστικά μοντέλα και όχι αυτά που κινούνται καθημερινά στους δρόμους. Στο εμπρός μέρος διακρίνεται το κατά 30 χιλιοστά χαμηλότερο splitter, τα spoiler καθώς και ο προφυλακτήρας, ο οποίος έχει εμφανή στοιχεία από τα αγωνιστικά κομμάτια της Ferrari. Στο πίσω μέρος το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η αεροτομή η οποία είναι μόλις 60 χιλιοστά, ενώ ξεχωρίζουν ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Η LaFerrari FXX K προσφέρεται με τα slick ελαστικά της Pirelli, τα οποία τροφοδοτούνται με τα συστήματα παρακολούθησης των φορτίων, των επιταχύνσεων, των πιέσεων αλλά και των θερμοκρασιών. Παράλληλα ο οδηγός μπορεί να παρέμβει και να ρυθμίσει μόνος τους τα συστήματα E – Diff του ηλεκτρονικού διαφορικού, του F – Trac traction control, του Racing SSC – Side  Slip Angle Control και του ABS, τα οποία ρυθμίζονται με το σύστημα Manettino 5 θέσεων στο τιμόνι.

laferrari fxx k 3Όποιος ήδη άρχισε να σκέφτεται τον τρόπο που θα την αποκτήσει καλύτερα να το ξανασκεφτεί, αφού η ιταλική φίρμα αποφάσισε την παραγωγή μόλις 32 μονάδων, με την τελική τιμή να φτάνει τα 2.200.000€ έκαστη. Μπορεί η τιμή να είναι απαγορευτική για τους πολλούς, αλλά ποιος δε θα ήθελε να έχει στη συλλογή του μια μοναδική LaFerrari.