Η αιφνίδια απόφαση της Honda

ByXenofwntas

11/03/2014

honda-insight-1Οι άνθρωποι της Honda έλαβαν μια απόφαση που ξάφνιασε τους περισσότερους και δεν είναι άλλη από την απόσυρση των Insight και CRZ από την ευρωπαϊκή αγορά. Ήταν μια κίνηση που πάγωσε τους πάντες, αφού με αυτή την απόφαση πιθανώς το stock των αυτοκινήτων που υπάρχει να μην πωληθεί. 

Φυσικά πίσω από την άκρως αιφνιδιαστική απόφαση κρύβεται η πραγματικότητα των αριθμών, αφού αυτό αποτελεί το λόγο για τον οποίο ουσιαστικά αποσύρονται τα μοντέλα. Για την ακρίβεια, όταν για το 2013 οι πωλήσεις σε όλη την Ευρώπη ήταν μόλις 1.242 Insight και 695 CRZ, είναι φυσικό συνεπακόλουθο να ληφθεί μια τέτοια απόφαση. Χαρακτηριστικό ήταν ότι στη γερμανική και ελληνική ιστοσελίδα της Honda, δεν υπήρχαν καν τα μοντέλα, αφού στις συγκεκριμένες χώρες όλοι έχουν επικεντρωθεί στην πώληση του Jazz Hybrid, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με τα δεδομένα και τις απαιτήσεις των πελατών. 

Μπορεί από την Ευρώπη να αποσύρθηκαν, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε θα συνεχίσουν να πωλούνται σε Η.Π.Α., Καναδά και Ιαπωνία. Αν και εκεί η ιαπωνική εταιρεία καταγράφει μειώσεις, ο αριθμός είναι πολύ μικρότερος σε σύγκριση με το 62% της πτώσης του Insight και το 66% του CRZ. Ατυχής ή μη η χρονική συγκυρία για την παραγωγή τους, το μόνο σίγουρο είναι ότι μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της Honda και πλέον η εταιρεία εστιάζει στους επόμενους άσσους της.