Αντικαθιστώντας πλέον την 7χρονη BMW 1 Series Coupe, η γκάμα της 2 Series Coupe θα έχει την κίνηση στους πίσω τροχούς με την BMW M235i Racing να κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της με διάθεση να επιδείξει τις αγωνιστικές της ικανότητες σε αρχικό στάδιο. Μετά την ανάδειξη μιας σειράς από επιπλέον αξεσουάρ για τη νέα BMW 2 series Coupe, η M235i Racing αλλάζει τα δεδομένα μεταφέροντας  τα πράγματα σε άλλο επίπεδο, έτσι ώστε να γίνε μοντέλο παραγωγής που όμως θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για αγώνες.

Το φαρδύτερο μετατρόχιο κατά 89 χιλιοστά, το ντεπόζιτο ασφαλείας και ένα ολοκληρωμένο rollcage της FIA, προσφέρουν στην M235i Racing σταθερότητα, οδηγική ασφάλεια και απεμπλοκή των φρένων όποτε αυτό χρειαστεί. Επίσης διαθέτει χαρακτηριστικά από τη σειρά BMWM Performance Parts”, που περιλαμβάνουν αγωνιστικά καθίσματα της Recaro, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, σπόιλερ, πίσω διαχύτη και πλαϊνούς καθρέπτες από ανθρακονήματα. Βασισμένη στην εμβληματική δίπορτη M235i Coupe,  η Racingτροφοδοτείται από μια πιο  αναβαθμισμένη έκδοση από αυτή της στάνταρ των 3 λίτρων, με τον 6κύλινδρο κινητήρα να αποδίδει 328 ίππους. 

Ο διευθυντής της BMW Motorsport Jens Marquardt δήλωσε “Η M235i έχει θέσει γερές βάσεις για την αγωνιστική έκδοση. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος δε χρειάστηκε να γίνουν πολλές τροποποιήσεις προκειμένου να πάρει η BMW M235i Coupe την τελική μορφή και να λειτουργήσει ως αγωνιστικό αυτοκίνητο. Αν και η BMW Z4 GT3  ηγείται στη σειρά μας, η νέα M235i Racing δείχνει ότι έχουμε θέσει ψηλά τον πήχη για τα επόμενα χρόνια στον τομέα παραγωγής με βάση τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ”.

Η M235i Racing έχει σχεδιαστεί ειδικά για αγώνες όπως το Πρωτάθλημα αντοχής VLN και τον 24ωρο αγώνα του Nurburgring και θα διατίθεται προς πώληση μέσα στο 2014 με την τιμή να ανέρχεται στα 59.500€.