Ηλεκτρικό Kia Soul

ByXenofwntas

13/11/2013

Οι κορεάτες της Kia δεν θα μπορούσαν να μείνουν έξω από το χορό των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και όπως έγινε γνωστό το οικογενειακό τους Soul θα κάνει την πρώτη απόπειρα με χρήση ηλεκτροκινητήρα. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Kia θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας 81,4 kW, με 28,8 κιλά ροπής και την κορυφαία αυτονομία πάνω από 200 χιλιόμετρα με την αποκλειστική χρήση του. Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο του νέου ηλεκτροκινητήρα θα είναι οι μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Χάρη στην άμεση διάθεση της ροπής, το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης εξασφαλίζει ένα διασκεδαστικό τρόπο οδήγησης του οχήματος με γρήγορη επιτάχυνση (0-100 σε λιγότερο από 12”) και τη τελική ταχύτητα να φτάνει τα 145 χλμ/ώρα.

Η φόρτιση επιτυγχάνεται συνδέοντας το Soul EV, σε κάθε πρότυπο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας των νοικοκυριών και οι χρόνοι επαναφόρτισης είναι μέχρι και πέντε ώρες για μια πλήρως αποφορτισμένη μπαταρία, χρησιμοποιώντας μια οικιακή πρίζα, ή 25 λεπτά με τον ταχυφορτιστή της Kia.

Η απουσία θορύβου του κινητήρα, σε συνδυασμό με τα ειδικά ηχομονωτικά υλικά δίνει στο Kia Soul EV ένα εξαιρετικά ήσυχο εσωτερικό. Λόγω της σχεδόν αθόρυβης λειτουργίας του, προς όφελος της ασφάλειας των πεζών, το EV Soul θα είναι εξοπλισμένο με το σύστημα VESS (Virtual Sound Engine System), το οποίο εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα σε ταχύτητες κάτω των 20 χιλιομέτρων κάθε φορά που το αυτοκίνητο κάνει όπισθεν.

Σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το δημοφιλές της πρώτης γενιάς Soul θα υπάρχουν στο ηλεκτροκίνητο EV. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν τη νέα πλατφόρμα με μεγαλύτερο μεταξόνιο (2.570 χιλιοστά) και αναβαθμισμένο κατά 29 % πιο άκαμπτο αμάξωμα, καθώς και την βελτιωμένη ανάρτηση, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο διαφορετική οδηγική συμπεριφορά στο δρόμο.

Στον εξοπλισμό θα προσφέρονται LED φωτιστικά σώματα, οθόνη αφής 8” και ζάντες αλουμινίου 16″. Η κατασκευή του ηλεκτροκίνητου Kia Soul EV αναμένεται να ξεκινήσει πριν το 2014 και στην παραγωγή προβλέπεται να το δούμε μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2014.