Επετειακό Mazda MX-5

ByXenofwntas

16/04/2014

mazda-MX-5_25th_Anniversary_Edition_1Μια σημαντική στιγμή για τη Mazda πλησιάζει, αφού σε λίγες ημέρες θα αποκαλυφθεί με κάθε επισημότητα το νέο επετειακό MX-5. Μπορεί αρχικά να το δούμε μόνο ως επετειακό μοντέλο, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για τον προάγγελο του νέου MX-5. Το νέο μοντέλο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα διαθέτει νέο σασί και όσον αφορά στον κινητήρα θα τροφοδοτηθεί με το νέο SKYACTIV της Mazda.

Η αφορμή για τη παρουσίαση μέσα στον Απρίλιο στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη είναι ότι το MX-5 συμπληρώνει 25 χρόνιας ζωής. Το MX-5 δείχνει ξεκάθαρα τη φιλοσοφία της Mazda από την έναρξή του το 1989, προσφέροντας διασκέδαση και οδηγική απόλαυση. Περισσότερες από 940.000 μονάδες έχουν παραχθεί μέχρι τώρα, ενώ το μοντέλο εξακολουθεί να κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για το καλύτερο διθέσιο σπορ αυτοκίνητο.

mazda-MX-5_25th_Anniversary_Edition_2Η επετειακή έκδοση του Roadster Coupe μοντέλου διατίθεται σε κόκκινο μεταλλικό χρώμα και διαθέτει σκληρή οροφή. Τα αμορτισέρ της Bilstein συνοδεύουν τις ζάντες αλουμινίου 17”. Στο εσωτερικό διατίθενται δερμάτινα καθίσματα καθώς και δερμάτινες επενδύσεις στις πόρτες, ενώ το ταμπλό είναι όλο χειροποίητο. Μηχανικά τροφοδοτείτε με τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 160 ίππους, ενώ η κίνηση μεταδίδεται μέσω του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου.

Ενώ το επερχόμενο Mazda MX-5 θα διαθέτει την πιο συμπαγή διαμόρφωση από όλες τις γενιές του MX-5, ο κινητήρας θα βρίσκεται στο κέντρο του καπό με κλήση προς τα πίσω, ενώ το κέντρο βάρους θα είναι χαμηλότερο από οποιοιδήποτε προηγούμενο Mazda MX-5. Το νέο Roadster Coupe έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για να επιτευχθεί η εξαιρετική ακαμψία του αμαξώματος διαθέτοντας απόλυτη ασφάλεια σε περίπτωση σύγκρουσης, παρότι το βάρος του αναμένεται να μειωθεί πάνω από 100 κιλά. Εν αναμονή λοιπόν των αποκαλύψεων του νέου MX-5.