Επετειακό Caterham δια χειρός Kobayashi

ByXenofwntas

28/05/2014

Caterham-Seven-250-R-1Η βρετανική Caterham δημιούργησε μια νέα ειδική έκδοση, με  την ονομασία Caterham Seven 250R και σχεδιαστή το γνωστό πιλότο της F1 Kamui Kobayashi. Πρόκειται για ένα από τα γνωστά ανοιχτά Caterham, με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό, το οποίο είναι βαμμένο σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα. Τα φτερά μαζί με τις προστατευτικές πτέρυγες είναι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα για μεγαλύτερη προστασία.

Το νέο μοντέλο είναι μονοθέσιο, αφού στη θέση του συνοδηγού έχει τοποθετηθεί ένα αλουμινένιο κάλλυμα ενώ η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις μαύρες ζάντες αλουμινίου 13” και τη μονή απόληξη της εξάτμισης. Στο εσωτερικό όλη η κατασκευή έγινε εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, ενώ θα υπάρχει και η υπογραφή του Kamui Kobayashi.

Caterham-Seven-250-R-3Μηχανικά το Caterham Seven 250R τροφοδοτείται από τον κινητήρα Sigma της Ford με τη χωρητικότητα να φτάνει τα 1.600 κ.εκ. Η μέγιστη ισχύς είναι 125 ίπποι, με το 0-100 να γίνεται σε 5,9”, ενώ τελική ταχύτητα σταματά στα 196 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνεργάζεται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, καθώς και με το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει όπως όλα δείχνουν στην Ιαπωνία και στη Μεγάλη Βρετανία μόλις σε 10 κομμάτια. Όσο για την τιμή; Σύμφωνα με τους Ιάπωνες το κόστος φτάνει περίπου στα 43.300€.