Επετειακές εκδόσεις για τη Skoda Rapid

ByXenofwntas

18/01/2014

Το 2014 ήρθε για τη Skoda με δύο περιορισμένες εκδόσεις του Rapid. Το κάθε ένα από τα hatchback μοντέλα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά και διαφορετικό εξοπλισμό. Η τσέχικη εταιρεία δίνει επιπλέον κίνητρο με τις επετειακές εκδόσεις στο αγοραστικό κοινό, το οποίο όμως θα είναι πολύ μικρό, αφού θα διατεθούν μόλις 1.000 κομμάτια.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη Rapid SE Connect με τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 86 ίππους. Στον εξοπλισμό προσφέρεται επιλογή δύο αποκλειστικών χρωματισμών Brilliant Silver ή Denim Blue, ψηφιακό ραδιόφωνο, δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και ζάντες αλουμινίου 16”. Το μοντέλο κοστίζει 15.600€ στη Μεγάλη Βρετανία και θα κυκλοφορήσει μόλις σε 800 κομμάτια.

Η άλλη έκδοση είναι η εντυπωσιακή Rapid Sport με τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 105 ίππους. Στον εξοπλισμό της προσφέρει προβολείς ομίχλης, σπορ καθίσματα, αλουμινένια πεντάλ, διαφορετικό χρώμα στους εξωτερικούς καθρέπτες, πίσω αεροτομή και μαύρες ζάντες αλουμινίου 17”. Η τιμή της στη Μεγάλη Βρετανία κοστίζει 18.800€ και στη γραμμή παραγωγής θα βρεθούν μόλις 200 κομμάτια.