Πριν λίγο καιρό είχαμε αποκαλύψει τα στοιχεία που είχαν διαρρεύσει για τις νέες BMW M3 και M4 (www.onlydriving.gr/bmw-m3), τώρα όμως η γερμανική εταιρεία μας παρουσίαζει με κάθε επισημότητα τα δύο νέα μοντέλα της. Με την προηγούμενη γενιά να έχει πάνω από 40.000 πωλήσεις φανερώνεται η βαριά κληρονομιά που παραλαμβάνουν τα νέα μοντέλα της σειράς Μ.

Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στο εξωτερικό ξεχωρίζουν η μάσκα, οι προφυλακτήρες και η 4πλή απόληξη της εξάτμισης. Αντίθετα στο εσωτερικό τα βλέμματα στρέφονται στα bucket δερμάτινα καθίσματα με τις ραφές και το ταμπλό. Το βάρος τους δεν ξεπερνά τα 1.500 κιλά με την κατανομή να είναι στο απόλυτο 50/50. 

Οι αναρτήσεις MacPherson στο εμπρόσθιο μέρος και πολλαπλών συνδέσμων στο πίσω κατασκευάστηκαν από ελαφριά υλικά για να αυξηθεί η ακαμψία του αμαξώματος. Τόσο η M3, όσο και η M4 προσφέρονται με ζάντες αλουμινίου 18”, με διαστάσεις ελαστικών 255/40 μπροστά και 275/40 πίσω, ενώ προαιρετικά διατίθενται και με 19”.  

Μηχανικά τροφοδοτούνται με τον TwinPower Turbo κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 430 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 51 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,1”, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 8,3 λίτρα/100χλμ. Στη βασική έκδοση συνδυάζονται με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ προαιρετικά διατίθεται και το 7τάχυτο διπλού συμπλέκτη. Επίσης και οι δύο εξοπλίζονται με το ηλεκτρονικό διαφορικό Active M και το ESPγια μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ προαιρετικά προσφέρονται και τα κεραμικά φρένα.

Οι Βαυαροί φιλοδοξούν να ξεπεράσουν τις πωλήσεις της προηγούμενης γενιάς και αυτό φαίνεται από τις προπαραγγελίες. Η κατασκευή τους θα γίνεται στο εργοστάσιο της BMW στη πόλη Regensburg στο Μόναχο, αρχικά θα τις δούμε στην έκθεση του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο, και πριν από το Μάρτιο του 2014 αναμένεται να βρίσκονται στις εκθέσεις της BMW.