Ειδική έκδοση Suzuki Swift

ByXenofwntas

27/02/2014

Από τις αρχές Μαρτίου η Ιαπωνική Suzuki θα διαθέτει στις αγορές, σε περιορισμένο αριθμό αυτοκινήτων, το Suzuki Swift SZL. Η ειδική αυτή έκδοση είναι λίγο διαφοροποιημένη από τα συνηθισμένα Swift, ενώ προσφέρεται σε δύο χρώματα, Boost Blue και Cosmic Black, τα οποία έρχονται σε αντίθεση με το Cool White στην οροφή, στην πίσω αεροτομή και τους καθρέπτες. 

Στο εσωτερικό του αμαξώματος δεσπόζουν τα μαύρα καθίσματα με τις ασημένιες ραφές που επίσης υπάρχουν στο τιμόνι και το κιβώτιο ταχυτήτων. Ο εξοπλισμός του SZL περιλαμβάνει 7 αερόσακους, ESP, κλιματισμό, LED φώτα ημέρας, cruise control, Bluetooth και θύρα USB

Μηχανικά το SZL τροφοδοτείται από τον Dual VVT κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 94 ίππους, μετατρέποντάς το σε είναι ένα από τα πιο ισχυρά της κατηγορίας του. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 116 γρ/χλμ. 

Το νέο Suzuki Swift SZL σύμφωνα με τους ανθρώπους της ιαπωνικής εταιρείας απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό, αφού έχουν θέσει ως στόχο το συνδυασμό ενός εντυπωσιακού αυτοκινήτου σε προσιτό κόστος. Όπως προαναφέραμε, το SZL θα διατεθεί στην αγορά μόλις σε 500 κομμάτια, με την τιμή του στη Μεγάλη Βρετανία να είναι στα 13.700€. Αν ήδη “ψηθήκατε” για την απόκτησή του, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα τηλέφωνο στη SuzukiΒρετανίας, ή ένα ταξιδάκι αεροπορικό στο νησί και να γυρίσετε οδικώς με το νέο σας αυτοκίνητο.