Ο καιρός έχει χαλάσει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη με τα χιόνια να έχουν κάνει την εμφάνιση τους ακόμα και προς τα νότια της Ιταλίας. Στη χώρα της πίτσας και της μακαρονάδας οι άνθρωποι της Jeep δεν πτοήθηκαν, αλλά με αφορμή τα χιονισμένα τοπία αποφάσισαν να παρουσιάσουν την ειδική έκδοση του Wrangler, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη για το υποψήφιο αγοραστικό κοινό. 

Το Wrangler Polar, όπως ονομάστηκε, δημιουργήθηκε για να δουλεύει το πρόγραμμα Master of Winter, το οποίο αφορά στις ψηφιακές επικοινωνίες και αναπτύχθηκε από τη Jeep. Το πρόγραμμα αφορά στην επικοινωνία σε ακραίες καιρικές συνθήκες ξεπερνώντας το οποιοδήποτε πρόβλημα. Η περιορισμένη έκδοση του Jeep Wrangler Polar σχεδιάστηκε και είναι αφιερωμένο στους λάτρεις του χειμώνα και της τετρακίνητης οδήγησης. 

Εξωτερικά το Wrangler Polar διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως η νέα εμπρός μάσκα με γυαλιστερό μαύρο και θολωτό καπό, καθώς και ζάντες αλουμινίου 18”. Το εσωτερικό διαθέτει μαύρα δερμάτινα καθίσματα με λευκές έντονες ραφές και το  λογότυπο “Polar” στο κέντρο των καθισμάτων.

Στο βασικό εξοπλισμό προσφέρεται αυτόματος κλιματισμός, δερμάτινο τιμόνι με χειριστήρια, θερμαινόμενα καθίσματα, cruise control, ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος κάθισμα οδηγού, ηλεκτρονικό κέντρο πληροφοριών οχημάτων, multi-media infotainment με σύστημα πλοήγησης, οθόνη αφής 6,5”, 40 GBσκληρό δίσκο, θύρα USB, AUX και DVD player. 

Μηχανικά το τετράθυρο μοντέλο τροφοδοτείται από τον turbo diesel κινητήρα χωρητικότητας 2,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 200 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 46,3 κιλά, συνδυαζόμενο με το αυτόματο κιβώτιο 5 σχέσεων. Τέλος, για την απόλυτη ασφάλεια του μοντέλου τοποθετήθηκε το σύστημα Trac-Lok anti-spin στο πίσω διαφορικό για να το χειρίζεται εύκολα ο οδηγός σε οποιαδήποτε εκτός δρόμου πίστα.