Ειδική έκδοση της Mercedes SLS AMG GT

ByXenofwntas

26/05/2014

mercedes-benz-sls-amg-gt3-45th-anniversary-edition-by-sievers-tuning-2Όπως έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό η Mercedes SLS έχει σταματήσει να παράγεται, αφού περιμένουμε από του χρόνου το νέο αντίστοιχο γερμανικό super car. Όμως, πριν σταματήσει η παραγωγή δημιουργήθηκε μια ειδική έκδοση από το οίκο βελτιώσεων Sievers Tuning, με την ονομασία Mercedes SLS AMG GT 45th Anniversary Edition.

Η επετειακή SLS AMG GT είναι βαμμένη με το αποκλειστικό πορτοκαλί χρώμα, ενώ διαθέτει ένα αγωνιστικό body kit, το οποίο προσφέρει νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με μεγάλες εισαγωγές αέρα, νέο πίσω προφυλακτήρα με ενσωματωμένο διαχύτη, νέο καπό με εισαγωγή αέρα, carbon αεροδυναμικά βοηθήματα, πίσω αεροτομή και νέες ζάντες αλουμινίου. Επιπλέον, προσφέρονται σιδερένια φρένα, πολύδισκο διαφορικό και το 6τάχυτο ημιαυτόματο αγωνιστικό κιβώτιο με paddle shift στο τιμόνι. 

mercedes-benz-sls-amg-gt3-45th-anniversary-edition-by-sievers-tuning-3Στο εσωτερικό όλα είναι φτιαγμένα από carbon, ενώ προσφέρεται αγωνιστικό bucket κάθισμα (το δεύτερο έχει αφαιρεθεί, όπως και ο κλιματισμός), αγωνιστικό τιμόνι, roll cage, μία LED οθόνη πολλαπλών ενδείξεων και σύστημα πυρόσβεσης.

Μηχανικά η καρδιά της Mercedes SLS AMG GT 45th Anniversary Edition έχει δεχτεί αρκετές βελτιώσεις. Ο V8 κινητήρας χωρητικότητας 6,3 λίτρων, επιταχύνει από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα μόλις σε 3,7”, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 300 χλμ/ώρα.

mercedes-benz-sls-amg-gt3-45th-anniversary-edition-by-sievers-tuning-1Όσοι αναρωτιέστε τη τιμή της ειδικής αυτής έκδοσης είναι άγνωστη, αφού η Mercedes με την Sievers Tuning δεν αποκάλυψαν το κόστος του αγωνιστικού αυτοκινήτου. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως θα κυκλοφορήσει μόλις σε 5 κομμάτια, τα οποία ήδη έχουν τον κάτοχο τους.