Ειδική έκδοση για το Fiat 500L

ByXenofwntas

17/02/2014

Η συνεργασία μεταξύ Fiat και Chrysler έχει ως αποτέλεσμα μια ειδική έκδοση για το Fiat 500L με την ονομασία Beats. Το χαρακτηριστικό αυτής της έκδοσης είναι το πολύ δυνατό ηχοσύστημα. Επιπλέον θα προσφέρεται και με δύο νέες εκδόσεις κινητήρα. Το Fiat 500L Beats Edition συνδυάζει την τεχνολογία με την ευελιξία, παρά το μεγάλο όγκο που έχει. Η Beats Edition προσφέρεται σε διχρωμία γκρι-μαύρο και ζάντες αλουμινίου 17”. Επίσης προστέθηκαν πλαϊνές ποδιές, φουσκωμένοι προφυλακτήρες και κόκκινες δαγκάνες φρένων.

Στο εσωτερικό του FIAT 500L Beats αυτό που ξεχωρίζει είναι το γκρι ματ χρώμα που κυριαρχεί στο ταμπλό, καθώς και τα καθίσματα που είναι ντυμένα από ύφασμα και δέρμα. Επίσης, διατίθεται διζωνικός κλιματισμός και όπως προαναφέραμε το νέο ηχοσύστημα με συνολική ισχύ 520 Watt, που μαζί με τον οκτακάναλο ενισχυτή προσφέρει τέλειο ήχο. Στον εξοπλισμό πλέον των παραπάνω διατίθενται ηλεκτρικά παράθυρα, προβολείς ομίχλης, οθόνη αφής με το συστήμα infotainment Uconnect, αυτόματοι προβολείς και αισθητήρες βροχής, πίσω φιμέ παράθυρα, ανασχεδιασμένη ανάρτηση, σύστημα πρόσφυσης και το Brake Control.

Μαζί με την Beats Edition θα διατίθενται και δύο επιπλέον εκδόσεις εξοπλισμού, η 500L Living Pack και η 500L Premium Pack. H Living Pack προσφέρει εμπρός θερμαινόμενα καθίσματα και ρυθμιζόμενα καθ ύψος καθίσματα με οσφυϊκή υποστήριξη. Η πιο πλούσια Premium Pack προσφέρει επιπλέον της Living Pack κάμερα οπισθοπορείας, δορυφορικό σύστημα πλοήγησης και οθόνη αφής 5”. 

Μηχανικά πλέον θα διατίθενται και δύο νέες εκδόσεις μια βενζίνης και μια πετρελαίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Twin Air Turbo κινητήρα χωρητικότητας 0,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ των 105 ίππων και τον turbodiesel MultiJet ΙΙ κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τους 120 ίππους. Για τον turbodiesel κινητήρα η μέγιστη ροπή είναι 32,3 κιλά, το 0-100 γίνεται σε 10,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 190 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 4,6 λίτρα/100χλμ.

Το λανσάρισμα των νέων κινητήρων, καθώς και η έκδοση Fiat 500L Beats Edition, θα ξεκινήσουν το Μάρτιο στη Μεγάλη Βρετανία και αργότερα θα κυκλοφορήσουν σε όλη την Ευρώπη. Στη χώρα μας αναμένεται στα μέσα της άνοιξης, με την τιμή ακόμα να είναι άγνωστη.