Ειδική έκδοση για την Quattroporte της Maserati

ByXenofwntas

05/09/2014
Ειδική έκδοση για την Quattroporte της Maserati

maserati quattroporte limited edition emenegildo zenga 1Οι Ιταλοί πάντα ήταν υπέρ των ειδικών εκδόσεων στα πολυτελή αυτοκίνητα τους. Έτσι και στη Maserati επέλεξαν να δημιουργήσουν μια ειδική έκδοση της Quattroporte, προσφέροντας επιπλέον εξοπλισμό. Πρόκειται για τη Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna Limited Edition. Σε σύγκριση με την τρέχουσα σειρά των Quattroporte, η Ermenegildo Zegna Limited Edition διαθέτει ένα ειδικό φινίρισμα όσον αφορά στο χρωματισμό του αυτοκινήτου και στα υλικά.

Εξωτερικά ξεχωρίζει το ανθρακί χρώμα που επιλέχθηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση. Η συγκεκριμένη βαφή αποτελείται από χρωστικές αλουμινίου δίνοντας μια απίστευτή καθαρότητα στα μέταλλα του αυτοκινήτου, κάνοντας το να ξεχωρίζει από κάθε άλλη Maserati. Στο ίδιο χρώμα βαφής είναι και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20”.

maserati quattroporte limited edition emenegildo zenga 3Εσωτερικά η Quattroporte Ermenegildo Zegna Limited Edition κόβει την ανάσα. Η καμπίνα διαθέτει το χρώμα της μόκας με μια μίξη του γκρι, ενώ ο συνδυασμός μεταξιού και δέρματος δίνει την απόλυτη αίσθηση της πολυτέλειας. Τα καθίσματα έχουν ειδικές ραφές και είναι 100% μεταξένια, ενώ το μετάξι συνεχίζεται, τόσο στην οροφή, όσο και στα πλαϊνά των θυρών.

Εκτός όμως από τη πολυτέλεια που υπάρχει σε αυτή την ειδική αυτή έκδοση, πλούσιος είναι και ο εξοπλισμός, ο οποίος προσφέρει ηλιοροφή, κλιματισμό με ξεχωριστή ρύθμιση για κάθε επιβάτη και ηχοσύστημα Bowers & Wilkins με 15 ηχεία, συνολικής ισχύς 1280 Watt. Επίσης, περιλαμβάνει πεντάλ από χάλυβα, ένα αφαιρούμενο σταχτοδοχείο στην μπροστινή ποτηροθήκη και τη ρεζέρβα μεγέθους 18″.

maserati quattroporte limited edition emenegildo zenga 2Κάτω από το καπό κρύβεται ο θηριώδης V8 twin – turbo κινητήρας χωρητικότητας 4,1 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 530 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 71,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 307 χλμ/ώρα.

Η Maserati Quattroporte Ermenegildo Zegna Limited Edition θα διατεθεί μόλις σε 100 κομμάτια, εκ των οποίων το κάθε ένα θα διαθέτει ειδικό ταμπελάκι με την αρίθμηση του. Το εν λόγω μοντέλο έχει ήδη ξεκινήσει να διατίθεται από τον Ιούλιο με τον αριθμό των διαθέσιμων αυτοκινήτων να έχει μειωθεί σημαντικά, αφού ένα τέτοιο μοντέλο όπως είναι φυσικό γίνεται ανάρπαστο.