Ειδικές εκδόσεις για τα Volvo

ByXenofwntas

28/02/2014

Τα 40 χρόνια από την έναρξη της διεξαγωγής του Volvo Ocean Race θέλησε να γιορτάσει η σουηδική φίρμα και ο τρόπος είναι πλέον γνωστός και ονομάζεται ειδική επετειακή έκδοση. Από την άλλη πλευρά, νέες εκδόσεις με αρκετές διαφορές, πρόκειται να λανσαριστούν για τα μοντέλα V70 και XC70, οι οποίες θα χαρακτηρίζονται από το δυναμισμό τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, ξεκινώντας από την ειδική έκδοση Volvo Ocean Race Edition. Η πέμπτη γενιά οχημάτων της συγκεκριμένης έκδοσης, θα παραχθεί για τον εορτασμό των 40 ετών διεξαγωγής του αγώνα Volvo Race Ocean, ο οποίος γίνεται με πλωτά σκάφη και περνά από 11 χώρες και 11 πόλεις με τη συνολική απόσταση που πρέπει να διανύσουν τα πληρώματα να φτάνει τα 38.739 ναυτικά μίλια.

Τα μοντέλα τα οποία η Volvo αποφάσισε να εμπλουτίσει με την ειδική έκδοση Volvo Ocean Race Edition, είναι τα V40, V40 Cross Country, V60 και XC60. Οι διαφοροποιήσεις σχετίζονται με την εμφάνιση τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Ξεκινώντας από το εξωτερικό βλέπουμε τους τέσσερις νέους χρωματισμούς Ocean Blue II, Bright Silver, Black Sapphire και Crystal White. Μοναδική σχεδίαση θα προσφέρει η Volvo για τις ζάντες, με τις οποίες θα εφοδιαστούν τα μοντέλα της έκδοσης Volvo Ocean Race Edition, ο οποίος έχει την ονομασία “Portunus” και χαρακτηρίζεται από τις επτά ακτίνες. Οι διαστάσεις των τροχών δεν είναι κοινές για όλα τα μοντέλα, αφού τα V40 και V40 Cross Country θα διαθέτουν ζάντες 17”, ενώ τα V60 και XC60 θα διαθέτουν 18”. Τέλος, το λογότυπο με την ονομασία της έκδοσης θα προστεθεί στα εμπρός φτερά των μοντέλων, ενώ ο οδηγός θα το αντικρίζει και στην οθόνη του συστήματος Infotainment κατά την εκκίνηση του κινητήρα.

Ο εσωτερικός διάκοσμος θα περιέχει τρία χρώματα. Το μαύρο, το ξανθό και το πορτοκαλί. Το μαύρο και το ξανθό μπορούν να επιλεχθούν για τις επενδύσεις του εσωτερικού κάθε αυτοκινήτου, ενώ το πορτοκαλί θα χρησιμοποιηθεί τόσο στις ραφές, όσο και στα λογότυπα της έκδοσης, όπου και αν βρίσκονται αυτά. Τα V60 και XC60, θα εφοδιαστούν και με μία απεικόνιση του χάρτη της διαδρομής του Volvo Ocean Race στη βάση του χώρου των αποσκευών.

Όπως σας αναφέραμε στην αρχή, η Volvo ετοιμάζει νέα έκδοση και για τα 70άρια της, η οποία θα παρουσιαστεί μαζί με την Volvo Ocean Race Edition, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η συγκεκριμένη έκδοση των δύο μοντέλων δημιουργήθηκε, κατά τα λεγόμενα της Volvo, για να προσφέρει στους αγοραστές, κάτι παραπάνω από ένα ευέλικτο και πρακτικό αυτοκίνητο.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία έχει προσθέσει ένα δυναμισμό στην εμφάνιση και την αίσθηση των δύο μοντέλων, γεγονός που απαιτούσε την προσθήκη αρκετών νέων στοιχείων, όπως το χαμηλότερο σασί για το V70 και το δυναμικό σασί για το XC70. Επιπλέον, για το V70, οι κυψέλες της εμπρός γρίλιας, τα πλαίσια των παραθύρων, αλλά και μερικά στοιχεία στο πίσω μέρος έχουν βαφτεί με μαύρο γυαλιστερό χρώμα, ενώ για τις ζάντες της βασικής έκδοσης έχει επιλεχθεί το ασημί και για τις προαιρετικές το ίδιο μαύρο που αναφέραμε πριν. Ακόμα περισσότερες μαύρες λεπτομέρειες θα συναντήσουμε στην εξωτερική εμφάνιση του XC70, ενώ για το συγκεκριμένο μοντέλο, η επιλογή ζαντών αλουμινίου για τη βασική έκδοση, είναι ειδικά σχεδιασμένες και αυτές με μαύρο χρώμα.

Τα δύο μοντέλα διαθέτουν κοινούς χρωματισμούς στο εσωτερικό, όπου η μονοτονία του μαύρου δέρματος σπάει από τις Cream ραφές. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός συναντάται στα καθίσματα, στις θύρες, στο κεντρικό υποβραχιόνιο, στο τιμόνι, καθώς και στα πατάκια. Τέλος, η δυναμική εμφάνιση, ενισχύεται με τα sport πετάλια, τα οποία έχουν προστεθεί. Με την παραγωγή όλων των μοντέλων της συγκεκριμένης έκδοσης να ξεκινά την άνοιξη, η Volvo εκτιμά για την τριετία 2014-2016, ότι οι πωλήσεις θα ξεπεράσουν τις 15.000 μονάδες.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας