Είναι γρήγορο και πάνω από όλα είναι diesel

ByXenofwntas

16/03/2014

ford-focus-diesel-st-2Λίγα χρόνια πριν η γερμανική Volkswagen έκανε μερικά πειράματα, όταν ανακοίνωσε το Golf GTD, ένα αυτοκίνητο με κινητήρα diesel, το οποίο εκτός από την εξαιρετικά αποτελεσματική ροπή διέθετε για εκείνη την εποχή και εξαιρετικά μεγάλη δύναμη. Ήταν πανομοιότυπο με το GTI και από θέμα εξοπλισμού διέθετε σπορ καθίσματα, μεγαλύτερες ζάντες, σπορ ανάρτηση, μεγαλύτερα φρένα και ένα κιτ αμαξώματος που έκανε το GTD να διαφέρει από  το GTI.

Τώρα η αμερικάνικη Ford θέλει να επαναλάβει την επιτυχία της Volkswagen με μια diesel έκδοση του Focus ST. Αυτό επιβεβαιώθηκε και δια στόματος του αρχιμηχανικού της εταιρείας Mark Fields κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης. Σύμφωνα με τους μηχανικούς της εταιρείας το diesel ST θα τροφοδοτηθεί από τον 4κύλιδρο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ των 182 ίππων και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 280 κιλά, ενώ το 0-100 θα γίνεται σε 8”.

ford-focus-diesel-st-3Το μόνο που μένει να διαπιστώσουμε αν τα λόγια του Mark Fields θα γίνουν πραγματικότητα, βλέποντας τη γρήγορη έκδοση του Focus με πετρελαιοκινητήρα. Αν και ακόμα είναι νωρίς πιθανολογούμε πως μέχρι το τέλος του 2014 θα δούμε το Focus ST diesel σε κάποια από τις ερχόμενες εκθέσεις αυτοκινήτου.