Δύο νέα μοντέλα της Honda

ByXenofwntas

21/11/2013

H Honda παρουσίασε στην πρώτη ημέρα της έκθεσης αυτοκινήτου στο Τόκυο, ένα νέο μοντέλο παραγωγής Urban SUV, το οποίο θα ονομάζεται Vezel μόνο για την ιαπωνική αγορά. Ενισχύοντας την σπορ δραστηριότητα των αυτοκινήτων της η Honda αποκάλυψε επίσης και το μεσαίο σπορ μοντέλο S660 Concept.

Η εξωτερική σχεδίαση του νέου μοντέλου φέρνει πολύ σε αυτή ενός SUV, με το στυλ του coupe στο επάνω μέρος του αμαξώματος. Το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να δημιουργεί ένα χώρο υψηλής ποιότητας τόσο για τον οδηγό και το συνοδηγό, όσο και άνεση και λειτουργικότητα για τους επιβαίνοντες στο πίσω μέρος. 

Στην Ιαπωνία η Honda θα λανσάρει ταυτόχρονα ένα υβριδικό και ένα πετρελαιοκίνητο μοντέλο του Vezel. Υιοθετώντας μια νέα γενιά τεχνολογίας κινητήρων, το Vezel προσφέρει τόσο ένα δυναμικό οδηγικό χαρακτήρα, όσο και εξαιρετική οικονομία καυσίμου και στα 2 μοντέλα. Το υβριδικό μοντέλο θα είναι εξοπλισμένο με το Sport HybridiDCD, το οποίο συνδυάζει έναν κινητήρα άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 1,5 λίτρου και έναν ηλεκτροκινητήρα υψηλής απόδοσης. Από την άλλη η έκδοση βενζίνης διαθέτει και αυτή κινητήρα άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 1,5 λίτρου.  

Το ιαπωνικό μοντέλο θα ξεκινήσει να λανσάρεται στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου στις 20 Δεκεμβρίου 2013.  Το καινούργιο Vezel θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη μέσα στο 2015 με το όνομά του ωστόσο να αποκαλύπτεται λίγο πριν την επίσημη πρώτη του. 

Η Honda παρουσίασε επίσης, το S660 Concept το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει ευέλικτη και δυναμική οδήγηση, εξαιρετική σταθερότητα και δυναμική σχεδίαση, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν μόνο με ένα μοντέλο μεσαίου μεγέθους. 

Κατά τη συνέντευξη τύπου της Honda ο TakanobuIto, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Honda Motor Co δήλωσε “Αυτό το μοντέλο ενσωματώνει την ελεύθερη σκέψη των μηχανικών της Honda, οι οποίοι θέλουν να δημιουργήσουν ένα ωραίο αυτοκίνητο που θα είναι μοναδικό για τη Honda. Οι μηχανικοί μας αφιερώνουν το πάθος τους και ξοδεύουν ώρες στην ανάπτυξη αυτού του μοντέλου ”. 

Το S660 Concept  σχεδιάζεται αρχικά για την ιαπωνική αγορά και αναμένεται σε μαζική παραγωγή μέσα στο 2015.