Ο James Hunt ξεκινούσε το πρωτάθλημα της F1 το 1977 ως πρωταθλητής έχοντας τότε απέναντι του το Niki Lauda. Η McLaren M26 εκείνης της εποχής δεν τα πήγε όσο καλά θα ήθελαν και ο Hunt αλλά και οι άνθρωποι της McLaren παίρνοντας μόνο τρείς νίκες και χάνοντας εύκολα το πρωτάθλημα από το Niki Lauda.
Η M26 εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο μετά από 36 χρόνια αφού ο οίκος δημοπρασιών RK Motors Collector που εδρεύει στη Βόρεια Καλιφόρνια των Η.Π.Α. την έβγαλε σε δημοπρασία με εκκίνηση το 1.200.000$. Οι εκτιμήσεις αναμένονται να ξεπεράσουν το 1.800.000$ λόγω ότι είναι πολύ πρόσφατη η ταινία “Rush” που αναμένεται να είναι και ο λόγος που θα ανεβάσει την τιμή.
Για την ιστορία αναφέρουμε πως η McLaren M26 εκείνη την εποχή χρησιμοποιούσε ένα V8 κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων με τη μέγιστη απόδοση να φτάνει τους 490 ίππους. Συνολικά βγήκαν μόλις 7 κομμάτια και πήρε τη νίκη σε Αγγλία, Αμερική και Ιαπωνία στα χέρια του Βρετανού οδηγού.