Μετά από 7 ημέρες σκληρής μάχης στην εντατική ο Λουκάς Γιαννακούλης μας άφησε σήμερα, για να οδηγεί πλέον στα ράλλυ των αγγέλων. Το περασμένο Σάββατο στο 34ο Ράλλυ Παλάδιο η Porche RSR που οδηγούσε βγήκε εκτός πορείας, εξαιτίας του βρεγμένου οδοστρώματος, προσκρούοντας από την πλευρά του οδηγού επάνω σε ένα δέντρο. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις του οδηγού και τον πιο ελαφρύ τραυματισμό του συνοδηγού. 

Ο Λουκάς Γιαννακούλης ήταν πάντα χαμογελαστός και είχε πάθος με την ορειβασία, τα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες. Ήταν σεμνός και με την απλότητα που τον χαρακτήριζε κέρδιζε οποιονδήποτε είχε τη χαρά και την τιμή να τον γνωρίσει. 

Ο Λουκάς Γιαννακούλης ήταν αρχιτέκτων-μηχανικός, έχοντας αποφοιτήσει από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το 1983. Το 1992 ορίστηκε υπεύθυνος έργων της ΑΚΤΟΡ Α.Τ.Ε. Από το 1995 μετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και το 1999 ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος. Από το 2000 και μετά ορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΤΕΒ Α.Ε., το 2001 της REDS Α.Ε. και από το 2002 συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΕΛΑΚΤΩΡ. Εκτός όμως από τη δουλειά του λάτρευε και τα μηχανοκίνητα σπορ, συνδυάζοντάς τα και τα δύο άψογα. Είχε πάρει μέρος στο Ράλλυ Dakar με μοτοσυκλέτα το 2003 τερματίζοντας 68ος στη γενική κατάταξη και 4ος στην κατηγορία του. 

Η είδηση του θανάτου του έχει βυθίσει στη θλίψη την οικογένειά του και όλο το μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο οποίος δε μπορεί να πιστέψει ότι έφυγε. Δυστυχώς το 2013 από πλευράς μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν ήταν ό,τι το καλύτερο, αφού έφυγαν αρκετοί αθλητές, που εμείς απλά ελπίζουμε να είναι οι τελευταίοι.