Βελτιωμένη CLA 45 AMG από τη Brabus

ByXenofwntas

02/05/2014

mercedes-brabus-cla-1Όλοι μας γνωρίζουμε πως η Brabus είναι η εταιρεία που βελτιώνει τα αυτοκίνητα της Mercedes-Benz. Έτσι και τώρα σειρά έχει η νέα CLA 45 AMG, η οποία αναβαθμίστηκε σε όλους τους τομείς από τη Brabus. Χαρακτηριστικό των αλλαγών είναι ο εξωτερικός γκρι χρωματισμός με τις κόκκινες και μαύρες πινελιές.

Για την πλήρη ασφάλεια της Brabus CLA 45 AMG δημιουργήθηκε ένα ειδικό κιτ που περιλαμβάνει ειδική επένδυση στο μπροστινό μέρος, πίσω αεροτομή οροφής, πλαϊνά και πίσω σπόιλερ σε κόκκινο χρώμα και ζάντες αλουμινίου πέντε διπλών ακτινών μεγέθους 19”. Στο εσωτερικό κυριαρχεί το βυσσινί χρώμα και τα δερμάτινα καθίσματα από alcantara.

mercedes-brabus-cla-2Βέβαια για να ολοκληρωθεί η βελτίωση δεν θα μπορούσε να μείνει ανέγγιχτος ο κινητήρας. Η Brabus και εδώ έβαλε το “χεράκι” της αυξάνοντας την ιπποδύναμη κατά 39 ίππους και τη ροπή κατά 7 κιλά. Έτσι με τη βελτίωση η μέγιστη ισχύ αγγίζει τους 394 ίππους και η μέγιστη ροπή φτάνει τα 50,3 κιλά. Αποτέλεσμα της αύξησης της ιπποδύναμης και της ροπής είναι και η αύξηση της τελικής ταχύτητας, η οποία ανέβηκε από τα 250 χλμ/ώρα, στα 270 χλμ/ώρα. Φυσικά μειώθηκε και ο χρόνος απόστασης από στάση στα 100 χιλιόμετρα από 4,4” σε 4,2”. 

Κλείνοντας σαφέστατα όποιος βρεθεί πίσω από το τιμόνι μιας Brabus νιώθει την αδρεναλίνη στα ύψη, αφού προσφέρει την απόλυτη οδηγική συμπεριφορά. Όσο για το αν αξίζει τα λεφτά της; Πιστεύουμε και με το παραπάνω.