Αύξηση πωλήσεων για τη Lamborghini

ByXenofwntas

17/01/2014

Το πολύ θετικό 2012 ακολούθησε ένα ακόμα καλύτερο 2013 για την Lamborghini μιας και οι πωλήσεις της ιταλικής φίρμας αυξήθηκαν, με την Αμερική και την Κίνα να είναι οι μεγαλύτερες αγορές της και την Aventador να καταγράφει ρεκόρ πωλήσεων στα V12 μοντέλα.

“Τη χρονιά του εορτασμού των 50 ετών ζωής της Lamborghini, η εταιρεία κατάφερε να αποφέρει απόλυτα ικανοποιητικές πωλήσεις, επιβεβαιώνοντας τη δυναμικότητα των προϊόντων μας και τις στρατηγικές μάρκετινγκ που ακολουθήθηκαν”. Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων  σύμβουλος της Automobili Lamborghini S.p.A.,  Stephan Winkelmann, για τη χρονιά που πέρασε.

Η Lamborghini με 129 αντιπροσωπείες σε 46 χώρες, κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της από 2.083 σε 2.121 μονάδες. Τα ποσοστά είχαν ισορροπημένη κατανομή ανάμεσα στις τρεις ομάδες περιοχών με την Αμερική να κατέχει το 36% την EMEA (EuropeMiddle EastAfrica) το 34% και την Ανατολική Ασία το 30% των πωλήσεων.

Τα μοντέλα που διέθετε η Lamborghini στην αγορά το περασμένο έτος ήταν η Aventador και η Gallardo, της οποίας το 2013 ήταν η τελευταία χρονιά παραγωγής. H Aventador πούλησε 1.001 μονάδες, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τα V12 μοντέλα της Lamborghini, αυξάνοντας παράλληλα τις πωλήσεις της κατά 9% σε σχέση με το 2012. Η επιτυχημένη πορεία του μοντέλου αντικατοπτρίζεται και από το γεγονός ότι οι παραγγελίες, είτε για την Coupe, είτε για τη Roadster έκδοση, έχουν ήδη κλείσει για τα δύο επόμενα χρόνια.

Όσον αφορά στην τελευταία χρονιά διάθεσης της Gallardo, μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού κατάφερε να πουλήσει 1.120 μονάδες και να φτάσει συνολικά τις 14.022 πωλήσεις, αριθμό που την καθιστά το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις για την Lamborghini.

Όλα τα παραπάνω έχουν θετικό αντίκτυπο και στην οικονομία της Ιταλίας, αφού εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης, η Lamborghini προσέλαβε 100 νέους επαγγελματίες με υψηλά προσόντα, φτάνοντας στο σύνολο τους 1.129 υπαλλήλους που θα εργάζονται στις εγκαταστάσεις της στη Santa Agata της Μπολόνια. Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο εκτός τις κλασικές Lamborghini κατασκευάστηκαν ειδικές εκδόσεις όπως η Gallardo Squada Corse και η Aventador LP700-4 Roadster και περιορισμένης παραγωγής μοντέλα, όπως η μοναδική Egoista, η Venenoκαι η Veneno Roadster.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας