Αυτοκίνητο του μέλλοντος από τη Nissan

ByXenofwntas

12/11/2013

Σε λίγες ημέρες στο Τόκιο η Nissan αναμένεται να ταράξει τα νερά της αυτοκίνησης με ένα νέο μελλοντικό μοντέλο όπως το χαρακτηρίζουν οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρείας. Έτσι πριν την υβριδική έκδοση του Nissan GTR αποκαλύπτεται το BladeGlider. 

Η ονομασία του οφείλεται στα ανεμόπτερα και η μορφή του θυμίζει πολεμικό αεροσκάφος. Κοιτώντας στα πλαϊνά μέρη κάνεις δεν καταλαβαίνει το πόσο στενό το έχουν φτιάξει οι άνθρωποι της Nissan. Για διαπιστώσει κάποιος ότι το εμπρός μετατρόχιο είναι 1 μέτρο πρέπει να το δει από ψηλά. Μπροστά δεσπόζει μόνο η θέση του οδηγού ενώ πίσω υπάρχουν άλλες δύο και το εσωτερικό του έχει σχεδόν ότι και ένα πολεμικό αεροσκάφος.

Φυσικά αναμένεται να είναι ηλεκτροκίνητο με τα περισσότερα στοιχεία του να τα δανείζεται από το αγωνιστικό ZEOD RC που αναμένεται να το δούμε στον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Οι πληροφορίες αναφέρονται σε ενσωματωμένους ηλεκτροκινητήρες στους πίσω τροχούς που θα έχουν ανεξάρτητη λειτουργία με τις μπαταρίες να τοποθετούνται προς το πίσω μέρος έτσι ώστε να εξασφαλίζουν περισσότερη σταθερότητα. Το αν θα βγει στην παραγωγή είναι ακόμα άγνωστο, αλλά σίγουρα εάν γίνει θα τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του.