Αυτοκίνητα με ρετρό διάθεση στην Αγγλία του σήμερα

ByXenofwntas

18/09/2014
Αυτοκίνητα με ρετρό διάθεση στην Αγγλία του σήμερα

retro 3Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο Λονδίνο γίνονται πολλές εκδηλώσεις με διαφορετικό περιεχόμενο και την απαραίτητη δόση τρέλας που βοηθάει τους κατοίκους να ξεφύγουν από τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας. Οι περισσότερες από αυτές λαμβάνουν χώρα έξω από δημαρχεία ή άλλους δημόσιους χώρους σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο. Μια φορά το χρόνο θεωρείται σίγουρη μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο London’s Queen Elizabeth Olympic Park στο Stratford, το Classic Car Boot Sale.

Ανατολικά του Stratford κάθε Σεπτέμβριο συγκεντρώνονται πάνω από 100 οχήματα αντίκες μέσα στα οποία οι συμμετέχοντες εκθέτουν όλα τα ρετρό στοιχεία που μπορεί κάποιος να συναντήσει από ένα σπίτι μέχρι και ένα μαγαζί με ακριβά αντικείμενα. Ακόμα και το σερβίρισμα γίνεται σε μια καθαρά vintage διάθεση, αφού την τελευταία φορά μικρά γεύματα σερβίρονταν μέσα από ένα VW Camper van, ενώ το επιδόρπιο ήταν μια σειρά από cupcakes μέσα από ένα απόλυτα ρετρό τροχόσπιτο.

Για όσους ωστόσο δε θέλουν να επισκεφθούν το μέρος για αγορές, υπάρχουν αρκετές δραστηριότητες, αφού μουσικές των δεκαετιών από το 1940 έως και το 1980 θα παίζουν μέσα από ένα κλασσικό κόκκινο διώροφο Βρετανικό ανοιχτό λεωφορείο, ενώ αυτοσχέδιες θεατρικές παραστάσεις θα λαμβάνουν χώρα σε τακτά χρονικά διαστήματα από διάφορα σύνολα.

retro 2Στην εκδήλωση του Classic Car Boot Sale που έγινε στο Southbank Centre το Μάρτιο αρκετός κόσμος πέρασε την ώρα του θαυμάζοντας τόσο τα κλασικά οχήματα, όσο και το εσωτερικό τους που έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Και αν και οι περισσότεροι ομολογούν ότι δε ξέρουν πολλά από αυτοκίνητα, παρ’ όλα αυτά ενθουσιάζονται με τα όσα συνάντησαν. Από το VW Camper van, τα Vespa scooters και τις Cadillac με τα παστέλ χρώματα, όλα τα οχήματα ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και ενθουσίαζαν το κοινό. Δεδομένου ότι ο χώρος που παρέχεται στο Stratford είναι αρκετά μεγαλύτερος, είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι όσοι το επισκεφθούν θα ξοδέψουν αρκετές ώρες ανάμεσα σε όλα αυτά τα εκθέματα, κάνοντας ένα ιδιαίτερο ταξίδι στο χρόνο.

Όσοι λοιπόν θα βρίσκονται στο Νησί το διήμερο 20-21 Σεπτεμβρίου μπορούν να κάνουν μια βόλτα από το Stratford και το Queen Elizabeth Olympic Park και από το πρωί με μόλις 5 λίρες, ή με 4 μετά τις 11 να απολαύσουν αυτό το ιδιαίτερο θέαμα που φέρνει τη ρετρό διάθεση στον 21ο αιώνα. Για όλους τους υπόλοιπους, είναι μια καλή δικαιολογία για ένα γρήγορο ταξίδι που θα τα συνδυάσει όλα.