Αυξήσεις φωτιά στα διόδια

ByXenofwntas

30/11/2013

Κάποτε ξεκινούσαμε όλοι για Χριστούγεννα να πάμε στα χωριά μας για να περάσουμε τις γιορτινές μέρες. Τώρα κοιτάμε την τιμή της βενζίνης και σε λίγο καιρό θα ψάχνουμε πάλι διαδρομές από τις παλιές εθνικές για να αποφύγουμε τα διόδια. Και το λέμε αυτό γιατί έρχονται αυξήσεις φωτιά και σε αυτά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αναμένεται να αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική των διοδίων. Συγκεκριμένα η αύξηση σε ορισμένα διόδια αναμένεται να φτάσει το 60% όπως για παράδειγμα σε αυτά των Αφιδνών που από 2,1€ θα φτάσουν 3,35€. Εκτός όμως την αύξηση τιμών θα υπάρξουν και νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων σε Βαρυμπόμπη, Άγιο Στέφανο και στο Βαθύ, λίγο πριν τη Θήβα, από την 1η Ιουλίου του 2014 και από τις αρχές του 2015. 

Βέβαια τη νύφη δεν θα την πληρώσουν μόνο οι κάτοικοι της Αττικής, αφού και στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αυξήσεις. Για παράδειγμα  το αντίτιμο στον σταθμό της Πελασγίας θα αυξηθεί κατά 26,3% και θα κοστίζει 2,4€ από 1,9€ που είναι σήμερα. Στα διόδια Μοσχοχωρίου από 3,1€ θα πάει σε 4€. Για τους οδηγούς που πληρώνουν ηλεκτρονικά οι τιμές θα παραμείνουν αμετάβλητες και όσοι είναι συχνοί χρήστες μετωπικών σταθμών θα έχουν έκπτωση έως και 80%.

Στις διαδρομές της Ολυμπίας οδού θα υπάρξει αύξηση 30% στα διόδια της Ελευσίνας, αλλά ταυτόχρονα θα μειωθεί το κόστος σε Ζευγολατιό, Ρίο και Νέα Πέραμο, από 20% έως και 50%. Οι νέες τιμές έχουν ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται να κυρωθούν από τη Βουλή έως τις 10 Δεκεμβρίου.