Ασπρόμαυρες εκδόσεις για το Opel Adam

ByXenofwntas

27/03/2014

opel-adam-5Το μικρό Adam όσο περνάει ο καιρός κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές στην πορεία του. Εξάλλου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα μεγαλύτερα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας. Μετά την αποκάλυψη του γρηγορότερου Opel Adam S οι Γερμανοί προσφέρουν το απλό Adam σε δύο νέες “ασπρόμαυρες” εκδόσεις με προσιτές τιμές έτσι ώστε και αυτές να πουλήσουν όσο καλά πουλάει γενικά το γερμανικό μοντέλο.

Αναφερόμαστε στον τίτλο ως “ασπρόμαυρες”, αφού πρόκειται ουσιαστικά για τις Opel Adam Black και Opel Adam White Edition, οι οποίες είναι διαφορετικές από τα γνωστά Adam με κύριο χαρακτηριστικό τους να είναι η συνδεσιμότητα με το iPhone της Apple. Εξωτερικά δεσπόζει το μαύρο ή άσπρο μεταλλικό χρώμα με πινελιές αλουμινίου στους καθρέπτες, στις γραμμές των παραθύρων, και στη γρίλια. Σε μαύρο ματ ή άσπρο χρώμα είναι και οι ζάντες αλουμινίου 18”, ενώ προσφέρεται ματ φινίρισμα στα LED φωτιστικά σώματα, καθώς και στην πίσω αεροτομή.

opel-adam-2Τα εξωτερικά χρώματα συνεχίζονται και στο εσωτερικό, με τη Black Edition να διαθέτει μαύρα δερμάτινα καθίσματα σε Ocio και Morrocana. Το μαύρο χρώμα συνεχίζεται και στο ταμπλό, αλλά και στο κέντρο των οργάνων του αυτοκινήτου. Εκτός από όλα αυτά στον ίδιο χρωματισμό είναι το ντουλαπάκι στη θέση του συνοδηγού, το δερμάτινο τιμόνι με τον  επιλογέα ταχυτήτων και η λαβή του χειρόφρενου. Στη White Edition ισχύουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τη μόνη διαφορά ότι όλα τα παραπάνω είναι λευκά.

Αυτό όμως που ξεχωρίζει περισσότερο από όλα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν είναι το σύστημα πολυμέσων IntelliLink που συνεργάζεται με το Siri και όσοι έχουν iPhone με λειτουργικό σύστημα Apple iOS 6 ή νεότερο, τότε ενεργοποιείται το σύστημα κάνοντας εύκολη τη ζωή του οδηγού, δίνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο.

opel-adam-4Μηχανικά και οι δύο εκδόσεις τροφοδοτούνται από τον κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 86 ίππους. Το 0-100 γίνεται σε 12,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 175 χλμ/ώρα. Όσον αφορά στη μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 5,5 λίτρα/100χλμ.

Και τα δύο μοντέλα διατίθενται ήδη προς πώληση, με την τιμή τους να είναι στα 18.100€, αλλά δυστυχώς οι Γερμανοί ανακοίνωσαν πως θα κυκλοφορήσουν στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία τον περιορισμένο αριθμό των 250 αυτοκινήτων στο κάθε χρώμα. Δεν ξέρουμε αν θα αποκτηθούν οι συγκεκριμένες εκδόσεις από κάποιον Έλληνα, αλλά σίγουρα αποτελούν κάτι ξεχωριστό σε σχέση με τα υπόλοιπα Adam.