Αργοσβήνει η Lancia

ByXenofwntas

15/01/2014

Η πάλαι ποτέ ιταλική φίρμα φαίνεται πως διανύει την περίοδο προς τη δύση της, αφού όπως λένε οι πληροφορίες, η Lancia θα περιοριστεί τόσο σε μοντέλα όσο και σε εξαγωγές. Αυτό ίσως τα επόμενα χρόνια να αποτελέσει το τέλος της ιταλικής μάρκας, κάτι που φανταζόμαστε δεν το θέλει κάνεις.

Ο ιταλός manager της Fiat Sergio Marchionne σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica δήλωσε πως η Lancia ουσιαστικά θα σβήσει, αφού πλέον θα περιοριστεί μόνο στην ιταλική αγορά και μόνο με το μοντέλο της Ypsilon. Επίσης, ανέφερε πως το βάρος θα δοθεί στην Chrysler, την οποία αγόρασε εξ ολοκλήρου η Fiat πριν λίγο καιρό (www.onlydriving.gr/fiat-chrysler). 

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση φυσικά ήταν ότι ο Marchionne επισήμανε πως η FiatChrysler θα αλλάξει ονομασία, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει αν τα κεντρικά της εταιρείας θα είναι στην Ιταλία ή στην Αμερική. Τέλος, όπως όλα δείχνουν μοντέλα όπως η Delta, η Stratos και άλλα θα αποτελούν μέσα στα επόμενα έτη τροφή για αφιερώματα αφού θα μπουν στο χρονοντούλαπο της αυτοκίνησης.