Αποκαλύφθηκε το νέο Mazda MX – 5

ByXenofwntas

04/09/2014
Αποκαλύφθηκε το νέο Mazda MX – 5

mazda mx-5 1Σε μία σεμνή και λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε σε αμερικάνικο έδαφος οι Ιάπωνες παρουσίασαν με κάθε επισημότητα τη νέα γενιά του Mazda MX – 5. Το ιαπωνικό μοντέλο αν και ακουγόντουσαν πολλά για το πώς θα είναι, τελικά δε ξέφυγε από τη γνωστή Roadster εμφάνιση, την οποία έχει τόσα χρόνια. Η τέταρτη γενιά του νέου μοντέλου είναι έτοιμη να συναρπάσει και φυσικά να φτάσει στην κορυφή των πωλήσεων της ιαπωνικής εταιρείας.

Το νέο MX – 5 έρχεται με τους SKYACTIV-G κινητήρες βενζίνης, με την κίνηση να είναι στους πίσω τροχούς. Είναι 100 κιλά ελαφρύτερο από το απερχόμενο μοντέλο, ενώ οι Ιάπωνες μηχανικοί λένε πως είναι ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα στο θέμα της οδηγικής συμπεριφοράς.

mazda mx-5 2Το νέο μοντέλο ξεχωρίζει αμέσως από τη μάσκα με τα νέα φωτιστικά σώματα, ενώ το συνολικό μήκος του φτάνει τα 3,92 μέτρα. Στο πίσω μέρος η διπλή απόληξη της εξάτμισης, μαζί με τον προφυλακτήρα είναι αυτά που το ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα δερμάτινα καθίσματα, το τιμόνι και ο επιλογέας ταχυτήτων με τις λεπτομέρειες χρωμίου.

Δυστυχώς οι Ιάπωνες δεν αποκάλυψαν τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου. Το μόνο που είπαν είναι πως το νέο MX – 5 θα εφοδιαστεί με τους SKYACTIV-G κινητήρες, οι οποίοι θα συνδυάζονται με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο της εταιρείας. Το νέο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέσα στο 2015, ενώ η πρώτη παρουσία του στο κοινό μπροστά σύμφωνα με φήμες που έχουν διαρρεύσει θα γίνει τον άλλο μήνα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι.