Αποκαλύφθηκε ο κινητήρας της Honda για την F1

ByXenofwntas

02/10/2014
Αποκαλύφθηκε ο κινητήρας της Honda για την F1

honda engine f1 1Στη σκιά της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου που ξεκίνησε στο Παρίσι η Honda παρουσίασε την πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου κινητήρα που θα χρησιμοποιήσει από του χρόνου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1. Όπως γνωρίζουμε, πρόκειται για τον 1.600 turbo κινητήρα που χρησιμοποιείται από φέτος στη Formula.

Βέβαια, ο κινητήρας βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και όπως μας ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες, στο διάστημα του Grand Prix της Suzuka θα παρουσιάσουν και ένα βίντεο με μια πρώτη γεύση από τον ήχο του κινητήρα. Η Honda μετά από μια απουσία 6 ετών από την F1 επανέρχεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με πολύ σοβαρές προοπτικές ακόμα και για τον τίτλο.

Το ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του τμήματος R & D της Honda, Yasuhisa Arai, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για το project της F1 δήλωσε “Η εξέλιξη του κινητήρα μπαίνει στην τελική φάση στην περιοχή Sakura στο Tochiqi της Ιαπωνίας. Πέρα από τις προσομοιώσεις προχωρήσαμε στο επόμενο στάδιο, όπου πραγματοποιούμε πλήρεις δοκιμές, έχοντας παράλληλα συνδέσει τον υπερσυμπιεστή και τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας.”.