Αποκαλύφθηκε η Ferrari California T

ByXenofwntas

12/02/2014

Η νέα Ferrari αποκαλύφθηκε επίσημα σε μια σεμνή τελετή που διεξήχθη στην έδρα της ιταλικής φίρμας στο Μαρανέλο. Το νέο μοντέλο αποτελεί την επιτομή της κομψότητας και διαθέτει σπορ εμφάνιση, προσφέρει ευελιξία, μετατρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη νέα California T στην καλύτερη από το 1950 που υπάρχει ως μοντέλο. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο σχεδιασμό, διατηρώντας τις διαστάσεις του απερχόμενου μοντέλου, αλλά διαθέτει ταυτόχρονα τη δική της προσωπικότητα. Διατίθεται σε δύο χρωματισμούς το κλασσικό κόκκινο της Ferrari και το μπλε.

Η νέα California T μπορεί να υπερηφανεύεται για τις εντυπωσιακές καινοτομίες, διατηρώντας παράλληλα όλα τα χαρακτηριστικά μιας Ferrari. Διαθέτει σκληρή αναδιπλούμενη οροφή και από cabrio μετατρέπεται σε ένα υπέροχο coupe, μόλις σε 14”, αφού τόσο διαρκεί η διαδικασία για να ανοίξει και να κλείσει η οροφή. Η καμπίνα της California T έχει σχεδιαστεί να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο εργονομική και αποπνέει μια αίσθηση ζεστασιάς με το δερμάτινο σαλόνι. Η οθόνη αφής 6,5″, η οποία βρίσκεται στο ταμπλό, παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση του αμαξώματος, καθώς και τις επιδόσεις του κινητήρα. 

Η California T προσφέρει βελτιωμένη απόκριση του τιμονιού, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων και οι αναρτήσεις συνθέτουν τον απόλυτο συνδυασμό της απολαυστικής οδήγησης. Το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης βελτιώθηκε προσφέροντας τη μέγιστη επιτάχυνση, ακόμα και στην έξοδο της στροφής, έτσι ώστε το αμάξωμα να παραμένει σταθερό στην πορεία του. Το σύστημα πέδησης είναι από κεραμικά φρένα, ενώ ενσωματώθηκε το νέο ESP, το οποίο σε συνδυασμό με το ABS ελαχιστοποιεί την απόσταση του φρεναρίσματος από τα 100 χλμ/ώρα στα 0 μόλις σε 34 μέτρα.

Οι μηχανικοί της Ferrari έχουν δημιουργήσει μια εντελώς νέα μονάδα, η οποία προσφέρει θαυμάσια επίπεδα απόδοσης, που συναρπάζουν με τον υπέροχο ήχο από το turbo και την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης. Κάτω από το καπό κρύβεται ο V8 άμεσου ψεκασμού turboκινητήρας χωρητικότητας 3,9 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 560 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 75,8 κιλά. Η ροπή σε σχέση με την California αυξήθηκε κατά 49%, ενώ η κατανάλωση καυσίμου μειώθηκε κατά 15% περίπου, με τις εκπομπές ρύπων να φτάνουν τα 250 γρ/χλμ. Το 0-100 επιτυγχάνεται μόλις σε 3,6”. Τέλος, η επίσημη παρουσία της μπροστά στο κοινό θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη 6-16 Μαρτίου, όπου αναμένεται να τραβήξει και τα περισσότερα βλέμματα.