Αποκάλυψη του VIZIV 2 της Subaru

ByXenofwntas

09/03/2014

subaru-viziv-2-1Τη Subaru τη γνωρίσαμε μέσα από το πασίγνωστο Impreza. Καλώς ή κακώς η ιαπωνική εταιρεία με το συγκεκριμένο μοντέλο μας έχει “κακομάθει”, οπότε όποιο διαφορετικό μοντέλο της κυκλοφορήσει, πάντα θα επισκιάζεται από ένα Impreza. Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποί της δε μπορούν να μείνουν στην ανάπτυξη ενός μόνο μοντέλου. Έτσι στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, παρουσίασαν το νέο Subaru VIZIV 2 concept

Πρόκειται για ένα crossover μοντέλο, το οποίο πιθανότατα να αποτελέσει το μέλλον των αυτοκινήτων της ιαπωνικής εταιρείας. Το πρώτο VIZIV που παρουσιάστηκε το είδαμε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης την προηγούμενη χρονιά, χωρίς ωστόσο να κυκλοφορήσει ως μοντέλο παραγωγής, εντούτοις συνέχισε να εξελίσσεται και πλέον μας παρουσιάστηκε ως VIZIV 2. 

subaru-viziv-2-3Με την  πρώτη ματιά στο εξωτερικό του αμαξώματος ξεχωρίζουν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, τα ισχυρά φτερά και η εξάγωνη μάσκα, η οποία είναι αντιπροσωπευτική του σχεδιασμού της ιαπωνικής εταιρείας. Επίσης, αίσθηση προκαλούν τα μεγάλα κυκλικά φωτιστικά σώματα, τα οποία συναντώνται τόσο στο εμπρός, όσο και στο πίσω τμήμα. Το εσωτερικό εμπνέει δυναμισμό, προσφέροντας ταυτόχρονα απολαυστική οδήγηση. Το συνολικό μήκος είναι 4,43 μέτρα, το πλάτος 1,92 και το ύψος 1,53, με το μεταξόνιο να είναι ένα από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας του, φτάνοντας τα 2,73 μέτρα. Αυτό όμως που διαφοροποιεί το μοντέλο είναι οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 20” με διαστάσεις ελαστικών 245/45. 

Μηχανικά θα τροφοδοτείται με ένα plugin υβριδικό σύστημα που θα αποτελείται από ένα turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, ο οποίος θα προσφέρει συνδυασμό υψηλής ροπής με το κιβώτιο lineartronic CVT της Subaru και από δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι θα βρίσκονται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Το υβριδικό σύστημα διαθέτει μια μπαταρία υψηλής τάσης, διατηρώντας παράλληλα το allwheeldrive της ιαπωνικής εταιρείας. Η διάταξη είναι εξαιρετική, αφού το χαμηλό κέντρο βάρους προσφέρει την τέλεια οδηγική συμπεριφορά. Οι δύο ανεξάρτητοι πίσω ηλεκτροκινητήρες φαίνεται ότι οδηγούν τη Subaru στο μεταβατικό της στάδιο, κρατώντας ωστόσο το απόλυτα επιτυχημένο σύστημα allwheeldrive

subaru-viziv-2-4Ο στόχος των Ιαπώνων της Subaru είναι να υιοθετήσουν τεχνολογίες του μέλλοντος, όπως για παράδειγμα το λεγόμενο σύστημα αυτόματου πιλότου που χρησιμοποιούν τα αεροπλάνα. Αν και δε γνωρίζουμε εάν αυτό γίνει πραγματικότητα, θα θέλαμε όμως τη δεύτερη γενιά του VIZIV 2 concept να τη δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους ως μοντέλο παραγωγής. Το εάν θα πραγματοποιηθεί θα φανεί στο άμεσο μέλλον.