Πριν τρείς μήνες είχαμε αναφερθεί στην είδηση ότι η Kia ετοίμαζε ένα οικονομικό ηλεκτροκίνητο Soul (http://www.onlydriving.gr/kia-soul-electric) και τώρα η εταιρεία επιβεβαίωσε την είδηση, με την παρουσία του Kia Soul, που επίσημα το είδαμε στην έκθεση αυτοκινήτου στο Σικάγο των Η.Π.Α. Το νέο Kia Soul EV αναμένεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις του στο τελευταίο τρίμηνο του 2014, αρχικά στις αγορές της Αμερικής, και αργότερα στις υπόλοιπες ηπείρους, ανάμεσα στις οποίες θα είναι και η Ευρώπη.

Εξωτερικά έχει κάποιες διαφορές από το Kia Soul, καθώς προσφέρεται σε συνδυασμό διχρωμίας με τρείς επιλογές λευκό-μπλε, μπλε-λευκό και ασημί-λευκό. Στο αμάξωμα υπάρχουν τα διακριτικά EV και ECO, καθώς και τα νέα LED πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ το πακέτο κλείνει με τις ζάντες αλουμινίου 16”. Στο εσωτερικό του αναθεωρήθηκε το ταμπλό που προσφέρεται σε λευκό χρώμα, ενώ διατίθενται κλιματισμός, δερμάτινα καθίσματα και κάμερα οπισθοπορείας.

Η δύναμη του ηλεκτροκινητήρα φτάνει τις 81 KWh, προσφέροντας αυτονομία 80 με 100 χιλιόμετρα, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 109 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 21,3 κιλά. Το 0-100 θα γίνεται σε λιγότερο από 12”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 145 χλμ/ώρα. Η μπαταρία των 27 KWh είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του Soul EV, με τη φόρτιση να ολοκληρώνεται σε περίπου μια ώρα με τον ταχυφορτιστή της Kia. Σε μια απλή οικιακή πρίζα η φόρτιση ολοκληρώνεται σε 24 ώρες.

Τέλος, είναι πιθανό να το δούμε για πρώτη φορά στην Ευρώπη στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη το Μάρτιο, χωρίς όμως ακόμα να γνωρίζουμε την τιμολογιακή πολιτική του και πότε θα έρθει στη χώρα μας.