Αντιαεροπορικό Kia GT4 Stinger

ByXenofwntas

05/01/2014

Τους αντιαεροπορικούς πυραύλους Stinger τους ξέρουμε από το στρατό γνωρίζοντας τη μεγάλη εμβέλεια που έχουν. Αυτό που δεν ξέρουμε αν η Kia εμπνεύστηκε το νέο της “sports car” από τους αντιαεροπορικούς πυραύλους, αφού βαφτίστηκε GT4 Stinger. Οι Κορεάτες πιστεύουν πως το νέο τους όχημα θα είναι τόσο εντυπωσιακό που θα ταράξει τα νερά της αυτοκίνησης, χωρίς ωστόσο να υστερεί σε κανένα τομέα ασφάλειας.

Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στο εξωτερικό βλέπουμε να κυριαρχεί η μεγάλη μάσκα με το σήμα της Kia, οι δύο οριζόντιες σειρές των LED φωτιστικών σωμάτων και οι αεραγωγοί. Επίσης ξεχωρίζει και το splitter από ανθρακονήματα που βρίσκεται κάτω από τον προφυλακτήρα. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου 20”. Στο εσωτερικό υπάρχει η διάταξη καθισμάτων 2+2 θέσεων δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το χαρακτήρα ενός sportcoupe μοντέλου. 

Μηχανικά θα εξοπλιστεί με ένα turbo βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 315 ίππους και την κίνηση να μεταδίδεται στου πίσω τροχούς. Το νέο Kia GT4 Stinger θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο σε λίγες ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ (13-26 Ιανουαρίου) όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να πληροφορηθούμε λεπτομερώς για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του.