Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα Ferrari

ByXenofwntas

04/02/2014

Τη Ferrari California τη γνωρίζουμε όλοι. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι η ιταλική φίρμα ετοιμάζει ουσιαστικά την αντικατάστασή της με ένα νέο μοντέλο. Φυσικά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά ο συνειρμός γίνεται αυτόματα, αφού το νέο project έχει λάβει το κωδικό “149m”, με τον κωδικό 149 να παραπέμπει στη Ferrari California.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κάτω από το καπό θα κρύβεται ο V8 twin-turbo χωρητικότητας 3,8 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ των 523 ίππων και τη μέγιστη ροπή των 72,4 κιλών. Φυσικά είναι εξελιγμένη έκδοση σε σχέση με τον κινητήρα της California, η οποία τροφοδοτείται με τη μέγιστη ισχύ των 483 ίππων και τη μέγιστη ροπή των 51,4 κιλών.

Το νέο μοντέλο δε θα μοιάζει εξωτερικά με τη California, αλλά θα φέρνει περισσότερο στην F12 Berlinetta, διαθέτοντας επιπλέον ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Η νέα Ferrari θα κάνει τα επίσημα αποκαλυπτήριά της στις 12 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσαν οι Ιταλοί, και η πρώτη παρουσία μπροστά σε κοινό θα γίνει τον επόμενο μήνα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν μέχρι την παρουσίασή της για περισσότερες λεπτομέρειες.