Ανανεώνεται το Suzuki Swift

ByXenofwntas

08/08/2014

suzuki swift 1Το μικρό μοντέλο της ιαπωνικής Suzuki, το Swift ανανεώνεται διαθέτοντας νέο εξοπλισμό, με σκοπό οι υποψήφιοι αγοραστές να έχουν περισσότερα κίνητρα για την απόκτηση του. Εξωτερικά άλλαξαν τα φωτιστικά σώματα, τα οποία είναι τεχνολογίας LED διαθέτοντας και φώτα ημέρας, ενώ βελτιώθηκε και ο κινητήρας των 1,2 λίτρων.

Φυσικά το νέο μοντέλο εκτός τις εξωτερικές βελτιώσεις θα διαθέτει πλουσιότερο εξοπλισμό προσφέροντας 7 αερόσακους, ESP, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα θυρών, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, ένδειξη αλλαγής ταχυτήτων στο ταμπλό, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, MP3 player, θύρα USB, χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι, Bluetooth και ζάντες αλουμινίου 16”.

Στον επιπλέον εξοπλισμό περιλαμβάνεται σύστημα πλοήγησης, αυτόματος κλιματισμός, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, πίσω φιμέ τζάμια, μπουτόν εκκίνησης χωρίς κλειδί, αυτόματοι προβολείς, cruise control και αναδιπλούμενοι καθρέπτες με ενσωματωμένα φλας. Επιπλέον μεγάλωσε και η χρωματική παλέτα του μοντέλου προσφέροντας συνολικά 8 χρώματα.

Μηχανικά το ανανεωμένο Swift τροφοδοτείται από το Dual VVT κινητήρα χωρητικότητας 1,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 94 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 12,1 κιλά. Η μέση κατανάλωση είναι μόλις 5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 116 γρ/χλμ. Επίσης, υπάρχει ο γνωστός VVT κινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ των 136 ίππων και τη μέγιστη ροπή των 16,3 κιλών. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 6,4 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 147 γρ/χλμ.

Το ανανεωμένο Suzuki Swift διατίθεται ήδη στη Μεγάλη Βρετανία με τιμές που ξεκινούν από 11.150€ για τον κινητήρα των 1,2 λίτρων και καταλήγουν στα 17.900€ για τη full έκδοση με τον κινητήρα των 1,6 λίτρων. Στην ελληνική αγορά το ανανεωμένο Swift θα βρίσκεται περίπου στα τέλη του καλοκαιριού με τις τιμές να ξεκινούν περίπου από 12.000€.