Ανανεώθηκε το Mazda CX-5

ByXenofwntas

22/04/2014

mazda-cx-5-4Η ιαπωνική Mazda είναι αποφασισμένη να κρατήσει ψηλά στις θέσεις των πωλήσεων το CX-5 και για αυτό το λόγο το ανανέωσε, μειώνοντας παράλληλα τις τιμές με σκοπό να προσελκύσει περισσότερο το αγοραστικό κοινό. Το SUV της Mazda διατίθεται πλέον με πλουσιότερο εξοπλισμό, ενώ θα τροφοδοτείται με τους οικονομικούς SKYACTIV κινητήρες της εταιρείας. 

Στη χρωματική παλέτα προστέθηκαν δύο νέα χρώματα το Blue Reflex Mica και το Deep Crystal Blue Mica. Επίσης, αναβαθμίστηκαν οι αναρτήσεις, οι οποίες διαθέτουν νέους αποσβεστήρες και σταθεροποιητές, που βελτιώνουν τη συμπεριφορά του αμαξώματος, αυξάνοντας την οδηγική άνεση, μειώνοντας παράλληλα τους θορύβους και τους κραδασμούς.

mazda-cx-5-3Πλέον το CX-5 μηχανικά τροφοδοτείται με το νέο SKYACTIV κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 155 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 20,6 κιλά. Το 0-100 γίνεται σε 8,8”, ενώ η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 4,6 λίτρα/100χλμ. Οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 119 γρ/χλμ, ενώ η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω του 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου της Mazda.

Εκτός όμως την αναβάθμιση στους κινητήρες αναβαθμισμένο είναι και το κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο διαθέτει νέο συμπλέκτη που επιτρέπει την επανεκκίνηση του κινητήρα πιέζοντας το συμπλέκτη εντός τριών δευτερολέπτων σε στάση, χωρίς την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί το κουμπί Start & Stop του κινητήρα.

mazda-cx-5-2Το ανανεωμένο Mazda CX-5 διατίθεται ήδη στη Μεγάλη Βρετανία με τις τιμές να ξεκινούν από 26.200€ για τη βασική έκδοση με τον κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων και καταλήγουν στην ακριβότερη έκδοση στα 35.900€. Στη χώρα μας αναμένεται η άφιξή του αμέσως μετά το Πάσχα.