Το crossover μοντέλο της κορεάτικης Kia, το Sportage, φρεσκάρεται ανανεώνοντας, τόσο την εξωτερική του, όσο και την εσωτερική του εμφάνιση. Οι άνθρωποι της Kia έχουν προσθέσει ένα νέο εξωτερικό πακέτο, αναβαθμίζοντας τον εξοπλισμό, έτσι ώστε να μένει το Sportage στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων. 

Εξωτερικά ξεχωρίζει η νέα χρωμιομένη μάσκα και τα άλλα χρωμιoμένα πλαίσια, που δίνουν μια άλλη αίσθηση στην εμφάνιση του αμαξώματος. Τα LED φωτιστικά σώματα που έχουν εξελιχθεί από το προηγούμενο μοντέλο, προσφέρουν ενισχυμένο φωτισμό. Επίσης, υπάρχει και η κεραία σε σχήμα “καρχαρία”, ενώ τον εξωτερικό σχεδιασμό ολοκληρώνουν οι ζάντες αλουμινίου 16,17 και 18” ανάλογα την έκδοση.

Στο εσωτερικό υπάρχει μια νέα βαφή στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα. Αυτό όμως που αλλάζει ολοκληρωτικά το εσωτερικό είναι η νέα TFT οθόνη μεγέθους 4,2”, η οποία δίνει στον οδηγό όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Στο βασικό εξοπλισμό προσφέρεται το κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο σε 6 κατευθύνσεις, θερμαινόμενο τιμόνι, σύστημα start & stop του κινητήρα, ενώ προαιρετικά υπάρχει οθόνη 4,3” με κάμερα οπισθοπορείας και δορυφορικό σύστημα πλοήγησης από 44 χώρες. 

Το Sportage διαθέτει βελτιωμένο παρ-μπριζ που ελαχιστοποιεί τους θορύβους στην καμπίνα. Επίσης, διατίθεται και το σύστημα Flex Steer της Kia, το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να επιλέγει μεταξύ τριών διαφορετικών επιπέδων υποβοήθησης, ανάλογα με τις προτιμήσεις του. Η λειτουργία Comfort παρέχει αυξημένη βοήθεια για τη στάθμευση ή τους ελιγμούς σε στενούς χώρους, ενώ η Sport προσφέρει σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. 

Σε όλες οι εκδόσεις περιλαμβάνεται το Trailer Stability Assist που λειτουργεί μέσω του συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας, παρακολουθώντας συνεχώς τη σταθερότητα του οχήματος και ρυθμίζοντας τη δύναμη της πέδησης, εάν εντοπίσει πιθανή απώλεια ελέγχου του οχήματος. Τέλος, προσφέρεται και το σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών που προειδοποιεί τον οδηγό για κάθε σημαντική απώλεια πίεσης μέσω φωτισμένης εικόνας στο ταμπλό.

Εκτός τους κινητήρες που ήδη υπάρχουν, το νέο Kia Sportage θα διαθέτει και δύο νέες παραλλαγές, διευρύνοντας τη γκάμα των κινητήρων. Πρόκειται για τους πετρελαιοκινητήρες χωρητικότητας 1,7 και 2 λίτρων. Ο νέος κινητήρας των 1,7 λίτρων προσφέρει μέγιστη ισχύ 114 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 26,3 κιλά. Το 0-100 γίνεται σε 11,7” και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 172 χλμ/ώρα. Οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 134 γρ/χλμ, ενώ η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 5,2 λίτρα/100χλμ. Ο δίλιτρος turbodiesel κινητήρας αποδίδει 134 ίππους, με τη μέγιστη ροπή να αγγίζει τα 32,3 κιλά. Το 0-100 γίνεται σε 10,9”, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 180 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση ανέρχεται σε 5,7 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων φτάνουν τα 149 γρ/χλμ.

Το ανανεωμένο Kia Sportage είναι ήδη διαθέσιμο στη Μεγάλη Βρετανία, με τις πρώτες παραδόσεις να έρχονται το Φεβρουάριο, με τις τιμές να κυμαίνονται από 21.100€ έως 35.500€ ανάλογα την έκδοση. Στην ελληνική αγορά θα διατίθεται από τα μέσα της άνοιξης και μετά.