Ανανέωση για την Aston Martin Vanquish Volante

ByXenofwntas

03/04/2014

Aston-Martin-Vanquish-Volante-1Ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της Aston Martin, το Vanquish Volante, ανανεώθηκε με σκοπό όχι μόνο να φρεσκάρει τις πωλήσεις της βρετανικής φίρμας, αλλά να προσελκύσει εύκολα τους υποψήφιους αγοραστές της. Το νέο μοντέλο κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα προκειμένου να μειωθεί το βάρος του, όπως επίσης και η υφασμάτινη οροφή που χρειάζεται μόλις 14” για να ανοίξει ή να κλείσει. 

Όπως και στο εξωτερικό έτσι και στο εσωτερικό χρησιμοποιήθηκαν κομμάτια από ανθρακονήματα, προσφέροντας ακόμα καλύτερη αίσθηση στους επιβάτες. Αυτό που ξεχωρίζει είναι ο έντονος χρωματισμός με τα δερμάτινα καθίσματα, το τριάκτινο τιμόνι και την κεντρική κονσόλα με τον πίνακα οργάνων να ξεχωρίζουν.

Aston-Martin-Vanquish-Volante-2Κάτω από το καπό κρύβεται ο ισχυρότατος V12 κινητήρας χωρητικότητας 6 λίτρων, με τη μέγιστη ροπή να αγγίζει τους 573 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 62,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,1”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 294 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνεργάζεται με το 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Touchtronic 2, μεταφέροντας την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Το βρετανικό μοντέλο αποτελεί σίγουρα κάτι το εξαιρετικό, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια να το παραμελήσει κάποιος, ακόμα και όταν περάσει από δίπλα του, κλέβοντας έστω και μια αστραπιαία ματιά. Βέβαια για τα ελληνικά δεδομένα ένα τέτοιο μοντέλο είναι ιδιαίτερα ακριβό, τόσο λόγω της τελικής τιμής του, όσο και της φορολόγησης, όποτε αυτόματα κατατάσσεται στα όνειρα.