Ανακοινώθηκε επίσημα από την Audi το Q1

ByXenofwntas

04/12/2013

Πριν από ένα μήνα περίπου είχαμε αναφέρει (www.onlydriving.gr/audi-q1) ότι η Audi θα έβγαζε στην παραγωγή το Q1 το 2016. Τώρα έφτασε η στιγμή της επαλήθευσης αφού οι Γερμανοί ανακοίνωσαν επίσημα την κατασκευή του Q1. Η επιβεβαίωση ήρθε από τα χείλη  του Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της AUDI AG, Rupert Stadler, ο οποίος δήλωσε “Το Audi Q1 είναι μέρος της στρατηγικής μας στην κατηγορία των SUV. Έχει σχεδιαστεί με βάση την ολοκλήρωση της σειράς Q και ελπίζουμε στην ανταπόκριση του αγοραστικού κοινού”. 

Η οικογένεια Q της Audi αποτελείται σήμερα από το Audi Q3, RS Q3, Q5, SQ5 και Q7. Το Q5 είναι ο παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς, αφού μέχρι το τέλος Οκτωβρίου είχαν παραχθεί στο εργοστάσιο του Inglostand 194.930 κομμάτια. Η συνολική παραγωγή που υπολογίζεται φέτος για το Q5 είναι περίπου 230.000 αυτοκίνητα. 

Το μόνο που γνωρίζουμε σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι ότι  πρόκειται για το νέο compact SUV της Audi. Άλλα στοιχεία δεν έχουν αποκαλύψει οι Γερμανοί αλλά όπως είχαμε προαναφέρει παλαιότερα πιθανότατα να τροφοδοτείται από ένα 3κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου. Όσοι ήδη έχετε αρχίσει τις σκέψεις για την αγορά του υπομονή μέχρι το 2016.