Αναβαθμισμένη Cadillac από τη Hennessey

ByXenofwntas

06/05/2014

cadillac-escalade-1Τη Hennessey την έχουμε μάθει ως μια εταιρεία που δημιουργεί μόνο Hyper car, τα οποία αποδίδουν τεράστιες ιπποδυνάμεις και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις οι τιμές του είναι άπιαστες. Η αμερικάνικη εταιρεία αυτή τη φορά δεν ασχολήθηκε με τη δημιουργία κάποιου νέου μοντέλου, αλλά με τη βελτίωση της γνωστής Cadillac Escalade.

Η συνεργασία της Cadillac με τη Hennessey έχει ως αποτέλεσμα μια Cadillac πέρα από τα συνηθισμένα, αφού με βάση τους ιθύνοντες της εταιρείας, η βελτιωμένη Escalade μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσια μέχρι και τη Mercedes AMG GL63. Η μόνη διαφοροποίηση που υπέστη η Escalade εξωτερικά είναι οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 20”, οι οποίες κοστίζουν 5.000€.

Μηχανικά αναβαθμίστηκαν σχεδόν τα πάντα, αφού κάτω από το καπό τοποθετήθηκε ο νέος υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας χωρητικότητας 6,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 557 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 73,7 κιλά. Η συνολική αύξηση της δύναμης του κινητήρα σε σχέση με μια απλή Escalade, φτάνει το 32%.

Το συνολικό κόστος των βελτιώσεων της Escalade έφτασε τα 11.500€, ενώ η τελική τιμή του μοντέλου δεν ανακοινώθηκε, αφού προσφέρεται μόνο κατόπιν παραγγελιάς. Το αμερικάνικο μοντέλο όπως είναι φυσικό θα διατίθεται μόνο στην αμερικάνική αγορά, αλλά όποιος θέλει να την αγοράσει σε κάποια άλλη χώρα υπάρχει δυνατότητα παράδοσης αρκεί να υπάρχει εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος για τη μεταφορά.