Αλλάζει το Suzuki Alto

ByXenofwntas

29/11/2013

Το Suzuki Alto το συνδυάσει όλοι ως ένα mini αυτοκίνητο πόλης. Μάλλον από αυτά που διακρίνουμε ήρθε η ώρα να μας αποχαιρετίσει, αφού οι Ιάπωνες παρουσίασαν στην Ταϊλάνδη το νέο πρωτότυπο μοντέλο τους με την ονομασία A:Wind. Το μήκος του είναι 10 εκατοστά μεγαλύτερο από το Alto (3,6 μέτρα) το ύψος 1,6 και το πλάτος 1,54. Αυξημένο είναι και το μεταξόνιο κατά 7 εκατοστά μεγαλώνοντας με αυτό τον τρόπο το χώρο για τους πίσω επιβάτες.

Ρίχνοντας μια πρώτη μάτια στο εξωτερικό του αυτοκινήτου ξεχωρίζει η μάσκα με τα φωτιστικά σώματα, καθώς και οι λεπτομέρειες χρωμίου στους προφυλακτήρες. Στο πίσω μέρος φαίνονται ξεκάθαρα τα σημάδια που αφήνει το Alto, αφού δεν παρατηρούνται μεγάλες αλλαγές. Στο εσωτερικό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής και ο πίνακας οργάνων με έντονο φωτισμό.

Μηχανικά θα υπάρχει ο γνωστός 3κύλινδρος κινητήρας βενζίνης της Suzuki, χωρητικότητας 1 λίτρου που συνδυάζεται με το κιβώτιο ταχυτήτων CVT. Ίσως εκτός από τον ατμοσφαιρικό κινητήρα να υπάρξει και ένας υπερτροφοδοτούμενος, αλλά ακόμα αυτά είναι σενάρια.

Το νέο μοντέλο της Suzuki, αν και είναι ακόμα άγνωστο αν θα βγει στην παραγωγή, θα κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στην Ταϊλάνδη και αναμένεται να εξάγεται σε όλες τις αγορές του κόσμου.