Αλλάζει σχέδια η Toyota

ByXenofwntas

15/03/2014

toyota-fr2-2Η Toyota ήταν πάντα πρωτοπόρος στην κατασκευή πρωτότυπων οχημάτων, ενώ κατά καιρούς μας συνηθίζει σε ευχάριστες εκπλήξεις, όπως αυτή του FT-1 που είδαμε πρόσφατα στο Ντιτρόιτ. Έτσι και στη Διεθνή Έκθεση αυτοκινήτου που διεξάγεται στη Γενεύη αποκάλυψε ένα ακόμα περίεργο μοντέλο που μπορεί να φανερώνει τα σχέδια της ιαπωνικής εταιρείας για το μέλλον. 

Πρόκειται για ένα τρίκυκλο μοντέλο που θυμίζει περισσότερο διαστημικό όχημα και ονομάζεται FV2. Η πρωτότυπη σχεδίαση συνεχίζεται με τη μη ύπαρξη τιμονιού, αφού το όχημα στρίβει σύμφωνα με την κίνηση του σώματος. Εκτός όμως από αυτό διαθέτει και προηγμένα συστήματα ασφαλείας, όπως η συγκέντρωση στοιχείων για το τι πρόκειται να βρει μπροστά του ο οδηγός, καθώς και προειδοποιήσεις για το αν υπάρχει όχημα στο τυφλό σημείο του καθρέπτη και τις διασταυρώσεις. 

toyota-fr2-1Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει το νέο FV2 πιο ελκυστικό είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τη φωνή και την εικόνα του οδηγού, έτσι ώστε να καθορίσει τον εσωτερικό φωτισμό σύμφωνα με τη διάθεση του. Επίσης, μπορεί να προτείνει προορισμούς, παρουσιάζοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες του αυτοκινήτου, καθώς και την κίνηση των οδικών αρτηριών στον οδηγό. Όλα αυτά λειτουργούν από την οθόνη αφής που βρίσκεται στο παρμπρίζ, λαμβάνοντας όλες τις πληροφορίες από τους αισθητήρες και τον μικροϋπολογιστή που βρίσκεται εγκατεστημένος στο αμάξωμα.

Για τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου δεν έχουμε καμία πληροφορία, αλλά σίγουρα πρόκειται για ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρίες λιθίου. Εάν οι ιθύνοντες της Toyota αποφασίσουν να βγάλουν το FV2 στην παραγωγή θα είναι σίγουρα κάτι πρωτοποριακό, αλλάζοντας τα δεδομένα στην εξέλιξη της αυτοκίνησης. Εμείς αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις και το εάν οι Ιάπωνες θα προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση.