Αέρας ανανέωσης για το Opel Adam

ByXenofwntas

27/12/2013

Το Adam, από τη στιγμή που μπήκε στην αγορά, αποτελεί ένα αυτοκίνητο πόλης το οποίο χάρη στις πολλές επιλογές που δίνονται στον αγοραστή, μπορεί εύκολα να γίνει μοναδικό και να εκφράσει την προσωπικότητα του. Οι επιλογές αυτές αφορούν τόσο στην εξωτερική εμφάνιση όσο και στο εσωτερικό του αμαξώματος. Με στόχο την περαιτέρω εξέλιξη του Adam, οι άνθρωποι της Opel αποφάσισαν να το ανανεώσουν με την έλευση του νέου έτους, προσθέτοντας μερικές ακόμα επιλογές.

Εξωτερικά, στην παλέτα της Opel προστέθηκαν νέα χρώματα με τα οποία οι συνολικές αποχρώσεις φτάνουν τις 16. Ωστόσο 5 από αυτά τα χρώματα (Silver Walker, PinkKong, M. Darkside, Dancing Green, Letit Blue) μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την οροφή, με τη διχρωμία να κάνει το κάθε Adam να ξεχωρίζει. Τέλος, στο εξωτερικό του Adam θα διατίθενται δύο νέα σχέδια (decals) και δυο νέα χρώματα για τους καθρέφτες.

Στο εσωτερικό, θα υπάρχουν αρκετές προσθήκες στη λίστα επιλογής των υποψηφίων αγοραστών του Adam. Τρία νέα υφάσματα για τα καθίσματα, τρία νέα σχέδια διακόσμησης, δυο νέα χρώματα για τον εσωτερικό διάκοσμο και δυο νέα χρώματα για τον καθρέφτη.

Εκτός των μεμονωμένων επιλογών, η Opel θα προσθέσει και δύο νέες εκδόσεις, την Adam Black Link και την Adam White Link. Στις δύο αυτές ειδικές εκδόσεις θα προσφέρονται τα IntelliLink infotainment system και Siri Eyes Free support στο βασικό εξοπλισμό. Η διαφορά των δύο εκδόσεων είναι το χρώμα τους εσωτερικά και εξωτερικά. Η έκδοση Black Link στο εσωτερικό διαθέτει καθίσματα ντυμένα με ύφασμα στο χρώμα OCIO Black Morrocana, ενώ η White Link στο χρώμα OCIO White Morrocana. Και οι δυο επιλογές ταιριάζουν απόλυτα με το μαύρο στην κεντρική κονσόλα, όπου βρίσκεται η οθόνη 7″ μέσω της οποίας διαχειρίζεται ο οδηγός τα παραπάνω συστήματα.

Οι δύο ειδικές εκδόσεις θα διατεθούν σε περιορισμένη παραγωγή, μόλις 2000 μονάδες για την κάθε έκδοση, με την τιμή να αναμένεται να ξεπεράσει τις 16.000€ στη γερμανική αγορά.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας