Έτοιμη η πιο γρήγορη έκδοση του MINI

ByXenofwntas

23/12/2013

Πριν λίγο καιρό η θυγατρική της BMW είχε αποκαλύψει με κάθε επισημότητα το νέο MINI, τώρα όμως ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί η κορυφαία έκδοση του μοντέλου το John Cooper Works. Το νέο μοντέλο θα το δούμε σε λίγες ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ των Η.Π.Α. 

Η ακριβής αλληλεπίδραση του κινητήρα υψηλής απόδοσης και τεχνολογίας σε συνδυασμό με τα αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα εξωτερικά χαρακτηριστικά εξασφαλίζει στο νέο MINI John Cooper Works ένα ευέλικτο και γρήγορο συνδυασμό, τόσο σε αγώνες, όσο και στην καθημερινή οδήγηση. Σε αυτό συντελούν και το μακρύτερο μεταξόνιο με το φαρδύτερο μετατρόχιο.

Το νέο Concept  JCW είναι βαμμένο σε γκρι χρώμα, με κόκκινες και λευκές λεπτομέρειες, αεροδυναμικό σχεδιασμό και ζάντες αλουμινίου 18”. Οι αλλαγές σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο εστιάζονται στον εμπρός προφυλακτήρα, τα νέα φωτιστικά σώματα και τις επιπλέον εισαγωγές αέρα. Στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ξεχωρίζει ο διαχύτης, η αεροτομή και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Μηχανικά δεν υπάρχει κάτι επίσημο, αλλά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα εφοδιαστεί από έναν turbo κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 230 ίππους. Επίσης αναμένεται να είναι οικονομικότερος και με λιγότερες εκπομπές ρύπων σε σχέση με αυτόν που υπήρχε στο προηγούμενο μοντέλο.