Έρχεται Coupe από την Lexus

ByXenofwntas

04/11/2013

Η θυγατρική εταιρεία της Toyota φαίνεται ότι αλλάζει σκέψεις, ξεφεύγοντας από τα κλασικά Sedan αμαξώματα, με τον κατασκευαστή και του μηχανικούς να ποντάρουν πολλά στην πρώτη έκδοση ενός μεσαίου Coupe

Με τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες να αποκαλύπτονται το νέο Lexus θα το δούμε στη διεθνή έκθεση στο Τόκιο που κάνει πρεμιέρα στις 20 Νοεμβρίου. Το Coupe αμάξωμα έχει εμφανείς ομοιότητες στο εμπρός μέρος με το IS sedan, αφού η μάσκα και τα φωτιστικά σώματα είναι ίδια. Οι διαφορές εστιάζονται στο πίσω μέρος με τα διαφορετικά LED φωτιστικά σώματα και την διπλή απόληξη της εξάτμισης. Επίσης θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής ζαντών αλουμινίου 18 ή 19 ιντσών. Στο εσωτερικό δεσπόζει η οθόνη πληροφοριών μεγέθους 7”. Όσον αφορά τις διαστάσεις του, το μήκος θα είναι 4,7 μέτρα, το ύψος 1,40 και το πλάτος 1,84. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες εξωτερικά θα είναι μακρύτερο από το IS αλλά θα έχει πιο κοντό μεταξόνιο. Το νέο RC 350, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, θα εξοπλιστεί με τον V6 κινητήρα χωρητικότητας 3,5 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 306 ίππους. Αργότερα θα υπάρξει και το υβριδικό RC 300h με τον 4κύλιδρο κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων και μαζί με το ηλεκτρικό μοτέρ η μεγίστη ισχύ θα φτάσει τους 223 ίππους. Στο μέλλον θα δούμε και την κορυφαία έκδοση RCF. Τέλος, το RC 350 αναμένεται να το δούμε στους δρόμους μέσα στο 2014, αρχικά στην Ιαπωνία και σταδιακά σε όλες τις αγορές.