Έρχεται το νέο Ford Focus RS

ByXenofwntas

15/05/2014

Ford-Focus-rs-1Όταν μιλάμε για το πιο γρήγορο Ford Focus το μυαλό μας πήγαινε αρχικά στο ST και αργότερα στο RS, το οποίο είναι το καλύτερο Ford Focus. Η αλήθεια είναι πως το Focus RS δημιουργήθηκε με σκοπό να κοντράρει το Mitsubishi Evo και το Subaru Impreza. Η ερώτηση είναι αν το αμερικάνικο μοντέλο τα κατάφερε. Η δική μας άποψη είναι ναι, τα κατάφεραν μηχανικά να έχουν σχεδόν την ίδια ιπποδύναμη, αλλά σύμφωνα με την άποψη μας οι Ιάπωνες είναι κλικ παραπάνω.

Οι Αμερικάνοι είναι πλέον έτοιμοι για τη δεύτερη γενιά του Focus RS και μάλιστα λένε πως θα είναι το πιο γρήγορο μπροσθιοκίνητο αμάξωμα που υπήρξε ποτέ στην αυτοκίνηση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η μέγιστη ιπποδύναμη αναμένεται να αγγίξει τους 350 ίππους, την οποία είχε και το συλλεκτικό Focus RS 500.

Ford-Focus-rs-2Αυτό όμως που πιθανότατα να είναι η μεγάλη έκπληξη είναι η τιμή, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της Ford στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αναμένεται να μην ξεπεράσει τα 30.000$. Φαντάζεστε στην Ελλάδα να ερχόταν με λιγότερο από 30.000€ τι θα γινόταν; Αν ήδη έχετε ψηθεί θα χρειαστεί να περιμένετε δύο χρόνια ακόμα, αφού το νέο Ford Focus RS αναμένεται να το δούμε το 2016. Υπομονή μέχρι τότε λοιπόν.