Οι Βρετανοί ετοιμάζουν τη νέα McLaren με την κωδική ονομασία P13. Ο φωτογραφικός φακός τη συνέλαβε στους βρετανικούς δρόμους να κάνει τα πρώτα test για να ανταγωνιστεί την Porsche 911 Turbo και τη Mercedes SLS AMG GT. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν θα υπάρξει μόνο μία P13 αλλά θα δημιουργηθούν και άλλες εκδόσεις με την κυριότερη να είναι αυτή που θα ανταγωνιστεί τις καυτές Porsche GT3 και GT3 RS.

Η νέα P13 θυμίζει τη γνωστή 12C, αφού φαίνεται ξεκάθαρα η στενή μορφή της και τα στενά ελαστικά της. Η νέα συμπαγής McLaren P13 πιθανότατα να διαθέτει το νέο σύστημα ψύξης φρένων που ετοιμάζουν οι Βρετανοί, προσπαθώντας να βελτιώσουν την αποφυγή ατυχημάτων. Το σασί θα είναι σχεδόν ίδιο με τη 12C, με την κατασκευή να είναι εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, ενώ το βάρος του αυτοκινήτου αναμένεται να μην ξεπεράσει τα 1.600 κιλά.

Μηχανικά θα διαθέτει ένα εξελιγμένο V8 twin-turbo κινητήρα χωρητικότητας 3,8 λίτρων με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 725 ίππους, 109 παραπάνω από την ήδη πετυχημένη P1. Η νέα P13 αναμένεται στην παραγωγή πιθανότατα το 2015 με τιμές που θα ξεκινούν από 120.000€. Εν καιρώ περιμένουμε οι άνθρωποι της McLaren να ανοίξουν τα χαρτιά τους με περισσότερα χαρακτηριστικά.