Ένα Crossover για εκτός δρόμου διαδρομές

ByXenofwntas

18/03/2014

Subaru-Outback-1Η Subaru έχει τη δική της πρόταση στους υποψήφιους αγοραστές που προτιμούν κάτι διαφορετικό από ένα απλό αυτοκίνητο πόλης ή ένα μεγαλύτερο για ταξίδια. Πρόκειται για ένα crossover μοντέλο, το οποίο ωστόσο έχει μια ιδιαιτερότητα. Προτιμά να βρίσκεται εκτός δρόμου πάρα σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Η πρώτη γενιά του Outback δημιουργήθηκε το 1996, κάνοντας μια δυναμική είσοδο στην κατηγορία των crossover οχημάτων. Από τότε πέρασαν σχεδόν 18 χρόνια και το Outback είναι πλέον πιο ώριμο από ποτέ. Συνδυάζει την άνεση στο εσωτερικό, προσφέροντας παράλληλα τρομερές δυνατότητες στην οδήγηση εκτός δρόμου. 

Ένα από τα καινούργια χαρακτηριστικά του Outback είναι η νέα ανάρτηση, η οποία έχει σκληρύνει, προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια στο δρόμο, αλλά και στις εκτός δρόμου διαδρομές. Επίσης το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με το VDC της ιαπωνικής εταιρείας, καθώς και το σύστημα all-wheel-drive. Το μήκος του φτάνει τα 4,77 μέτρα, το πλάτος τα 1,82 και το ύψος τα 1,6 μέτρα. 

subaru-outback-3Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό του Outback, με την καμπίνα να διαθέτει νέα καθίσματα, καθώς και νέα όργανα στο ταμπλό, τα οποία αποτελούνται από υγρούς κρυστάλλους. Επιπλέον διατίθεται και με γυάλινη οροφή που προσφέρει πανοραμική θέα στους επιβάτες. Στον εξοπλισμό προσφέρεται κλιματισμός, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, ασημένιες ράγες οροφής, προβολείς ομίχλης, αισθητήρες φώτων και βροχής και πίσω αεροτομή. Το αμάξωμα εξωτερικά κλείνει με τις ζάντες αλουμινίου 17” και διαστάσεις ελαστικών 225/60.

Μηχανικά το νέο μοντέλο τροφοδοτείται από τον Boxer πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 35,7 κιλά. Το 0-100 γίνεται σε 9,7” και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι 6,4 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 166 γρ/χλμ. Φυσικά έκτος του πετρελαιοκινητήρα υπάρχει και αυτός της βενζίνης, χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 167 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 23,4 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,6”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 202 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση είναι 8,6 λίτρα/100χλμ, με τις εκπομπές ρύπων να είναι 199 γρ/χλμ.

subaru-outback-2Σίγουρα η απόκτηση ενός μοντέλου της Subaru αποτελεί μια καλή επιλογή για τους υποψήφιους αγοραστές, ιδίως όταν το αμάξωμα προσφέρει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς, αφού υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Η τιμή για την πετρελαιοκίνητη έκδοση είναι 40.900€, ενώ για αυτήν της βενζίνης 41.900€. Φυσικά υπάρχει και το όφελος απόσυρσης για την πετρελαιοκίνητη έκδοση, το οποίο αν το εκμεταλλευτεί κάποιος, τότε η τιμή διαμορφώνεται στα 38.100€.