Ένα πιστό αντίγραφο της Cayman S

ByXenofwntas

09/04/2014

porsche-moncenisio-1H Porsche δε μας συνηθίζει να αλλάζει τα μοντέλα της σχεδιαστικά, διατηρώντας την κατασκευαστική γραμμή που δίνει στα αυτοκίνητα της εδώ και χρόνια. Αυτό φαίνεται και από το διαφορετικό μοντέλο που δημιούργησε η γερμανική εταιρεία, το οποίο διατίθεται ως πρωτότυπο στο Εθνικό Μουσείο Αυτοκινήτου στο Τορίνο. Το μοντέλο πήρε την ονομασία του από το Susa-Moncenisio οδηγό αγώνων, ο οποίος αγωνίστηκε με Porsche στην πρώτη παγκόσμια ανάβαση στην Ιταλία το 1902.

Η Moncenisio είναι πιστό αντίγραφο της Porsche Cayman S, ενώ όπως ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία θα δημιουργηθούν μόλις 19 αντίτυπα. Αυτό που το κάνει να διαφέρει από τη φημισμένη CaymanS είναι το έντονο μπλε χρώμα που επιλέχθηκε για τη βαφή του αμαξώματος. Όπως αναμενόταν το σασί και τα μηχανικά μέρη του κινητήρα έμειναν ανέγγιχτα. Έτσι όπως γνωρίζουμε και από τη CaymanS, κάτω από το καπό κρύβεται ο κινητήρας χωρητικότητας 3,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους  325 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 37,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,7”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 280 χλμ/ώρα.

porsche-moncenisio-3Μπορεί να μην έχει την αίγλη της CaymanS από άποψη ονόματος, αλλά σίγουρα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον κινητήρα και τα χαρακτηριστικά, αφού ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο μοντέλο με διαφορετικό όνομα. Τέλος, το κάθε ένα από τα 19 κομμάτια που θα κυκλοφορήσει η Porsche Moncenisio κοστίζει 145.000€.