Ένα μικρότερο Jeep

ByXenofwntas

22/05/2014

Jeep_-renegade-3Η Jeep ανανέωσε το στόλο της σχεδόν σε όλα τα μοντέλα της. Μετά τις ανανεώσεις και στα πλαίσια της νέας στρατηγικής της εταιρείας, παρουσίασε ένα μικρότερο Jeep με την ονομασία Renegade. Πρόκειται για ένα τετρακίνητο SUV, το οποίο απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό. Από την αρχή ο σχεδιαστής και οι μηχανικοί της Jeep, γνώριζαν πως στο Renegade θα πρέπει να προσφέρουν την off-road εμπειρία όσο καλύτερη γίνεται.

Μπορεί το νέο μοντέλο να σχεδιάστηκε στην Αμερική και να υλοποιήθηκε στην Ιταλία, όμως αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι πως το Renegade έχει εξοπλιστεί με περισσότερα από 70 συστήματα ασφαλείας. Το πιο σημαντικό σύστημα είναι αυτό της τετρακίνησης, το οποίο διαθέτει δύο συστήματα το Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low, τα οποία παίρνουν το 100% της μέγιστης ροπής.

Jeep_renegade-1Στο νέο Jeep έχει γίνει εκτεταμένη χρήση χάλυβα και άλλων συνθετικών υλικών, που επιτρέπουν στο Renegade να διαθέτει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε περίπτωση σύγκρουσης. Επίσης, το νέο μοντέλο είναι το πρώτο Jeep που ενσωματώσει τις αναρτήσεις της Koni, με νέο σύστημα απόσβεσης, το οποίο προσφέρει τέλεια κρατήματα χωρίς αναταράξεις.

Πλούσιος είναι ο εξοπλισμός του νέου μοντέλου προσφέροντας το σύστημα Uconnect Access, το οποίο ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία τηλεπικοινωνιών, έτσι ώστε να επιτρέπει στους επιβάτες του Jeep Renegade να έχουν απ’ ευθείας επαφή με τις τοπικές υπηρεσίες παροχής βοήθειας αν τις χρειαστούν (αστυνομία, νοσοκομείο, ή οδική βοήθεια). Επιπλέον, το σύστημα διαθέτει σύνδεση με Bluetooth, ενώ μπορεί να δέχεται γραπτά μηνύματα, να τα αναγγέλλει, να αναγνωρίζει τον αποστολέα τους και μετά να τα διαβάζει στον οδηγό μέσω κινητού τηλεφώνου. 

Jeep_renegade-6Η οθόνη αφής 5 ή 6,5”, παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου, ενώ υπάρχει και σύνδεση USB. Επίσης, διατίθεται και μία μεγαλύτερη οθόνη μεγέθους 7”, η οποία τοποθετείτε μόνο κατόπιν παραγγελίας. Στην οθόνη απεικονίζεται και η κάμερα οπισθοπορείας, όταν ο οδηγός επιλέξει την όπισθεν. 

Μηχανικά προσφέρεται με μεγάλη γκάμα κινητήρων, έτσι ώστε να καλύψει όλες τις απαιτήσεις των υποψήφιων πελατών. Συγκεκριμένα υπάρχουν τέσσερα βενζινοκίνητα σύνολα και δύο πετρελαιοκίνητα. Τη βασική έκδοση θα αποτελέσει από πλευράς βενζίνης ο MultiAir2 Turbo κινητήρας χωρητικότητας 1,4 λίτρων, ενώ από πλευράς πετρελαίου τη βασική έκδοση αποτελεί ο MultiJet II πετρελαιοκινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων. Η μετάδοση γίνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων της Jeep.

Jeep_renagede-5Το νέο μοντέλο είναι ήδη διαθέσιμο στην Αμερική, με τις τιμές να ξεκινούν περίπου από 15.000€. Στην Ευρώπη είναι σίγουρο πως θα είναι πιο ακριβές, ξεκινώντας περίπου από τα 20.000€. Όσο για τη χώρα μας; Αν υπολογίσουμε φόρους, δασμούς και όλα τα υπόλοιπα, υπολογίστε την αρχική τιμή της βασικής έκδοσης περίπου στα 25.000€. Η τελική επιλογή είναι δική σας.