Ένα αγωνιστικό κατσαριδάκι

ByXenofwntas

11/02/2014

Έτοιμο να λάβει και πάλι μέρος σε αγώνες είναι το θρυλικό μοντέλο της Volkswagen, η οποία θα συμμετάσχει στο Red Bul lGlobal Rally crossseries. Η τρίτη γενιά του Beetle δέχθηκε τις απαραίτητες μετατροπές,έτσι ώστε να λάβει μέρος στους αγώνες, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός στα Summer X Games στο Austin των Η.Π.Α.

Η ομάδα Volkswagen Andretti Rally crossteam (συνεργασία της Volkswagen με την Andrietti Autosport) θα ξεκινήσει την σεζόν το Μάιο στο Red Bull Global Rally crossseries, χρησιμοποιώντας μία ειδική έκδοση του Polo, με το σασί του 2013 Polo WRC, το οποίο πήρε τον τίτλο του πρωταθλητή και στο ενδιάμεσο της σεζόν, θα αλλάξει τα οχήματά της και θα ρίξει στη μάχη το GRC Beetle.

Το πανίσχυρο αγωνιστικό μοντέλο της ομάδας, αποδίδει περισσότερους από 560 ίππους, διαθέτοντας υπερσυμπιεσμένο κινητήρα άμεσου ψεκασμού TSI. Η κίνηση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, γεγονός που θα προσφέρει αυξημένα επίπεδα πρόσφυσης, τόσο στο χωμάτινο, όσο και στο ασφάλτινο τμήμα κάθε πίστας. Οι οδηγοί που θα καθίσουν πίσω από το τιμόνι του GRC Beetle είναι οι Tanner Foust και Scott Speed.

Το Rally cross είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα μηχανοκίνητα αθλήματα, κυρίως στην Αμερική. Η Volkswagen Group America, μέσω του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της, Michael Horn, δήλωσε χαρούμενη που συμμετέχει στο άθλημα, καθώς επίσης και πολύ ενθουσιασμένη από τη συνεργασία με την Andrietti Autosport.

Κείμενο: Δημήτρης Τσιάρας